Trabzon'da Sosyal Bilimler Lisesi'nin Esiroğlu Beldesi'ne Taşınması - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Sosyal Bilimler Lisesi'nin Esiroğlu Beldesi'ne Taşınması

Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Kanber: "Sosyal zekayı güçlendirmek misyonu ile kurulan bir okulu, kırsal bir alana taşımak okulun kuruluş amacıyla örtüşmemektedir"

22.07.2013 15:32

Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Süeda Kanber, sosyal zekayı güçlendirmek misyonu ile kurulan bir okulu kırsal bir alana taşımanın, okulun kuruluş amacıyla örtüşmediğini söyledi.

Kanber, okul aile birliği üyeleri, veliler ve öğrencilerle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Trabzon'da 2010-2011 eğitim öğretim yılında açılan Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi'nin, Maçka İlçesi Esiroğlu beldesindeki YİBO'ya taşınması için çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Yapısı gereği şehirden beslenen ve laboratuvarı şehir olan bir kurumun şehir merkezinden uzaklaştırılmasının, okulun amaçlarına aykırı bir durum arz ettiğini ifade eden Kanber, "Bu durum ülkemizde sadece 32 adet bulunan ve her ilde sadece bir adet açılabilen okulumuza büyük zarar verecektir. Sadece 2011-2013 eğitim öğretim yılında 10 kurumsal, 39 bilimsel proje yapmış olan ve şehrimizi bilimsel ve kültürel çalışmalarla temsil etmiş olan kurumumuz bu durumdan önemli ölçüde zarar görecektir" dedi.

Kanber, Trabzon gibi bir şehir için Sosyal Bilimler Lisesi'nin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Sosyal zekayı güçlendirmek misyonu ile kurulan bir okulu, kırsal bir alana taşımak okulun kuruluş amacıyla örtüşmemektedir. Okul binamız bizim için yeterlidir ancak çeşitli sebeplerle taşınması söz konusu ise öğrenciler ve veliler tarafından şehir merkezinde olduğu için tercih edilen okulumuza, yine merkezde bir adres gösterilmesi okulumuzun geleceği için uygun olacaktır." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Sosyal Bilimler Lisesi'nin Esiroğlu Beldesi'ne Taşınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement