Trabzonspor Başkanı Şener: "Akyazı Projesi Yapılmalı" - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Başkanı Şener: "Akyazı Projesi Yapılmalı"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Akyazı Projesi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

03.08.2011 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Akyazı Projesi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Danıştay'ın durdurduğu Akyazı Projesi'nin yeniden başlaması için yoğun çaba harcıyor. Bu konuda TOKİ yetkililerin yeni bir hukuki zemin hazırlamak için çalışmalarını sürdürdüğü ve yasal prosedürün en kısa zamanda hazırlanacağı belirtildi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de Akyazı Projesi'nin Trabzon için bir milat anlamı taşıdığını söyledi, "Akyazı Projesi, kesinlikle hayata geçmeli. Bir çok kulübün yeni bir stadı var. Biz de Türkiye'nin en büyük takımlarından birisi olarak yeni bir stadı fazlasıyla hak ediyoruz. Umarım yapımına en kısa sürede başlanır" diye konuştu.

"TRANSFERLERDEN MEMNUNUZ"

Başkan Sadri Şener, yeni sezon için yaptıkları transferlerin takıma uyumundan fazlasıyla mutlu olduklarını anlatırken de şunları söyledi:

"Zokora, zaten kalitesi ortada olan bir futbolcuydu. Onun yanı sıra Adrian, Celustka ve Henrique de ilk maçta kalitelerini ortaya çıkarınca bu bizi fazlasıyla mutlu etti. Gerek hazırlık maçlarında gerekse Benfica ile oynanan ilk maçta takımın sergilediği performanstan memnun kaldım. Lig başlayana kadar çok daha iyi form tutacağımızdan eminim. "

ENGİN BAYTAR DA SORUN SÜRÜYOR

Bu arada hem sözleşmesini uzatmayan, hem de teknik direktör Şenol Güneş ile sorun yaşayan Engin Baytar, takımdan ayrı çalışmaya devam ediyor. Şenol Güneş'in kadro dışı bırakmaya yanaşmadığı Engin'in yüksek bir para cezası ile affedilme ihtimalinin oldukça yüksek olduğu belirtildi. Takımdan ayrı olarak çalıştırılmasıyla ilgili olarak hiç bir açıklama yapmayan Engin'in de yeniden takıma dönmek için oldukça hırslı olduğu dikkati çeküti.

AVNİ AKER İKİNCİ MAÇA DA YETİŞMİYOR

Öte yandan 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nın açılış ve kapanış töreninin yapıldığı Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun zemini kullanılmaz hale geldi. Stadı eski haline getirmek için yoğun çaba harcayan yetkililer, istedikleri sonuçları alamayınca Trabzonspor'un Benfica ile oynadığı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynandı.

FERHAT: "SIRAMI BEKLEYECEĞİM"

Bordo mavili takımın genç sol kanat oyuncusu Ferhat Öztorun, formadan asla vazgeçmeyeceğini söyledi. Ferhat, teknik direktör Şenol Güneş'in gözüne girmek için elinden geleni yapacağını söyledi, "Bugüne kadar istediğim futbolu oynayamadığımı biliyorum. Ama bu pes ettiğim anlamına gelmiyor. En kısa zamanda kendimi tekrar ispatlayacağımı düşünüyorum. Kadroda alternatif bol olduğu için herkes kendisine verilen şansı en iyi şekilde değerlendirmeli" dedi.

ZOKORA'YA MİLLİ DAVET

Trabzonspor'un tecrübeli futbolcularından Didier Zokora'ya milli takımdan davet geldi. Buna göre Zokora, 10 Ağustos 2011'de Fildişi Sahilleri ile İsrail arasında Cenevre'de oynanacak milli maçın aday kadrosuna davet edildi. Bu arada Zokora'nın eşi Nadia'yı yanından hiç ayırmaması dikkat çekti. Zokora ve eşinin Trabzon'da çok mutlu oldukları için anne ve babalarıyla birlikte çocuklarını da Trabzon'a getirdiği bildirildi.

PİOTR BROZEK ÇOK ÜZGÜN

Bordo mavili takımda sakatlığı nedeniyle 4 ila 6 hafta arasında takımdan ayrı kalacak olan Piotr Brozek, çok üzgün olduğunu söyledi. Piotr, Avrupa kupaları maçlarında takım arkadaşlarıyla olmayı çok istediğini belirterek, "Ama yaşadığım sakatlık buna izin vermiyor. En kısa zamanda tekrar iyileşip onların arasına dönmek istiyorum. Sakatlık hem psikolojik olarak, hem de fiziksel olarak bir futbolcuya çok şey kaybettiriyor. Bu eksiklerimi gidermek için de yoğun şekilde çalışacağım" diye konuştu.

GÜNEŞ: "FUTBOL TEK YÖNLÜ OYNANMIYOR"

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, günümüzde futbolun tek yönlü olarak oynanmadığını dile getirirken şu görüxleri savundu:

"Hem hücumu, hem de savunmayı iyi yapmak zorundasınız. Bunu iyi yapan takımların daha fazla başarılı olduğunu görebiliyorsunuz. Bu futbolcular için de geçerli bir futbolcu sadece hücum yapıyorsa bu onu özel yapmaz. Ama o futbolcu hem hücumu iyi yapıp, hem de savunmaya yardım ediyorsa bu onu farklı kılar. Ben tüm futbolcularıma oyunu iki yönlü oynamaları konusunda gerekli uyarılarda bulunuyorum. "

"HATALARIMIZI AZALTMALIYIZ"

Şenol Güneş, bu sezon lig yarışının daha çekişmeli geçeceğini düşündüğünü anlatırken de şöyle konuştu:

"Biz kendi işimizi iyi yaptığımız sürece başarılı olacağımıza inanıyoruz. Oynadığımız maçlar, bizim gücümüzü görmemiz açısından iyi bir fırsat oldu. İstediğimiz taktirde bir çok pozisyona girebileceğimizi gördük. Ama bu girdiğimiz pozisyonları değerlendirmeliyiz. Ayrıca yaptığımız bireysel hatalar var. Bunları da asgariye indirmek adına çok çalışmamız gerekiyor. Güçlü bir takımız ama daha güçlü de olabiliriz. "

YES - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor Başkanı Şener: 'Akyazı Projesi Yapılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement