Trabzonspor Sezonun Maçına Hazır - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Sezonun Maçına Hazır

Trabzonspor Sezonun Maçına Hazır

Trbzonspor,yarın Fenerbahçe karşısında Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak kendisini taraftarlarına affettirmek istiyor.

21.05.2013 14:31  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trbzonspor, kötü geçen sezonun son maçında yarın Fenerbahçe karşısında Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak kendisini taraftarlarına affettirmek istiyor.

22 FUTBOLCU GÖTÜRÜLDÜ

Teknik direktör Tolunay Kafkas, kadro dışı bırakılan Alanzinho, Emerson, Janko, Bamba ve izinli Colman dışında tüm futbolcularını Fenerbahçe maçı kadrosuna aldı. Bugün öğle saatlerinde THY'ye ait özel uçakla Ankara'ya hareket eden bordo mavili kafilede, 22 futbolcu yer aldı. Tolunay Kafkas'ın Fenerbahçe karşısına kupa yarı finalinde Sivasspor'u 6–0 mağlup eden kadroya yakın bir takımla çıkabileceği bildirildi.

YENER: "KADROMUZDAN GÜZEL SİNYALLER ALDIK"

Genel Sekreter Hasan Yener, kafilenin hareketinden önce havalimanında yaptığı açıklamada 2010 yılında Şanlıurfa'da yapılan Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından yeniden Fenerbahçe ile bir kupa finalinde karşı karşıya geleceklerini belirterek şunları söyledi:

"Hatırlayacağınız üzere Şanlıurfa'da çok güzel bir futbol ile Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupayı almıştık. Muhteşem bir gündü. Umarım yarın da bu günlerden biri olur. Fenerbahçe ile çok zor geçecek bir kupa finali oynayacağız. Burada önemli olan futbolcu arkadaşlarımızın buna inanmış olmaları ve sahada kupayı almak için her türlü mücadeleyi ortaya koymaları. Futbolcularımızdan, teknik kadromuzdan bu konuda güzel sinyaller aldık. Umarım 9'uncu kupayı Trabzon'a hep birlikte getiririz."

"60 BİN BİLETİ BİTİREBİLİRDİK"

Genel Sekreter Yener, Ankara 19 Mayıs Stadı kapasitesinin düşük olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"Tribünleri ikiye böldüğünüzde seyirci sayısında iki takımın taraftarı da çok yer alamayacak. Biz Trabzonspor olarak 60 bin bileti bile bitirebilirdik. O kadar seyircimiz olurdu. Bunun örneklerini daha önce yaşadık. İnşallah stadyumda olanların orada, televizyonlardan izleyenlerin de gönülden destekleriyle kupa Trabzon'a gelir. Bu maçın Fenerbahçe ile olması, hem anlam hem stres yüklü bir maç olması anlamına geliyor. Bu sezon ligdeki olumsuz sonuçlardan sonra kupa bizi hedefimize ulaştıracak önemli yollardan biri. Ama dediğim gibi Avrupa'yı garantilemiş olmak da futbolcu arkadaşlarda rahat maça çıkma adına olumlu olacaktır. İnşallah sonuç istediğimiz gibi olur."

"ÖLDÜRÜLEN BURAK'A ÇOK ÜZÜLDÜK"

Özellikle taraftarlar arasında yaşanan olayları da değerlendiren Hasan Yener, bu konuda şöyle dedi:

"Türkiye'de futbolun geriye gittiğini, stadyumlarda seyircinin azaldığını daha önce söylemiştim. Aslında bu yaşananları gerçekleşmesini düşünmek çok üzücü olay. Burak kardeşimize tekrar Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Futbol adına 20 yaşındaki delikanlıyı kaybetmek hepimizi üzer. Sonuçta bu bir oyun. Bunu bu derece germek son derece yanlış. Tabi burada hepimizin suçu var. Bundan sonra her sene bu maçlar, kupalar olacak. Dünyanın sonu değil. Bunu böyle düşünmek lazım. Tabiki insan hayatı bütün kupalardan kıymetli."

SERKAN 2 YIL DAHA TRABZONSPOR'DA

Trabzonspor, iç transferde Serkan Balcı ile 2 yıl daha anlaşma yaptı. Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, sağ kanat oyuncusu Serkan ile 2 yıl daha anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Başarılı sağ bek, 2007-2008 sezonu başında Fenerbahçe'den transfer edilmişti.

FENERBAHÇE İLE 111'İNCİ RANDEVU

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası Final maçıyla birlikte Fenerbahçe ile tarihinde 111'inci kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974'te Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan rekabette, Trabzonspor'un 37, Fenerbahçe'nin 43 galibiyeti bulunuyor. 30 maçta ise eşitliği bozan taraf olmadı. Fenerbahçe'nin attığı 136 gole bordo mavililer 126 golle cevap verdi.

TRABZON ANKARA'YA AKIYOR

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasına her iki takımın taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Özellikle Trabzon'dan maça yoğun bir talep olduğu belirtildi. Taraftarların ilgisi üzerine başta Anadolujet ve otobüs firmaları sefer sayısını artırdı. Anadolujet'in maç günü sabah ve öğle saatlerinde Ankara'ya 4 sefer yapacağı, maç sonrası da iki sefer koyduğu öğrenildi. Otobüs firmalarında da Ankara'ya yer kalmadığı vurgulandı.

BAKAN SUAT KILIÇ'A TEPKİ

Trabzonspor camiası, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç'ın Fenerbahçe- Galatasaray maçında yaşandığı iddia edilen ırkçılık olayıyla ilgili iki takımın futbolcuları Drogba ve Yobo ile bir araya gelmesine tepki gösterdi. Zokora ile Emre arasındaki olayda sessiz kalan Bakan Kılıç'ın bu kez futbolcularla yemekte bir araya gelmesi ve ırkçılıkla ilgili görüşlerini sorması, 'çifte standart' olarak yorumlanırken, ırkçılığın takımı olmadığı, devlet adamlarının da bu tür durumlarda daha hassas davranması gerektiği vurgulandı.

MUHTEMEL KADRO

Trabzonspor'un Fenerbahçe maçı muhtemel kadrosu şöyle:

Tolga – Serkan, Mustafa, Giray, Cech, Volkan, Zokora, Soner, Adrian, Olcan, Halil

Sakat ve Cezalı: Yok

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor Sezonun Maçına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement