Trakya'da 21 Belde Belediyesi Kapatılarak Köye Dönüştürüldü - Son Dakika
Güncel

Trakya'da 21 Belde Belediyesi Kapatılarak Köye Dönüştürüldü

Nüfusu 2 Binin Altında Olan Belde Belediyelerinin Kapatılmasına Yönelik Düzenlemeye Göre, Trakya'da 21 Belde Belediyesi Kapatılarak Köye Dönüştürüldü.

23.03.2008 12:57

Nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerinin kapatılmasına yönelik düzenlemeye göre, Trakya'da 21 belde belediyesi kapatılarak köye dönüştürüldü.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kapsamında gerçekleştirilen nüfus sayımına göre Edirne'de 11, Tekirdağ'da 6, Kırklareli'nde ise 4 belde belediyesinin nüfusu 2 binin altına indi. Söz konusu belediyeler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"a göre tüzel kişiliği ortadan kaldırılarak köye dönüştürüldü. Kanuna göre Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Yenice beldesi, Hayrabolu ilçesine bağlı Şalgamlı beldesi, Malkara ilçesine bağlı Balabancık ve Kozyürek beldeleri, merkez ilçeye bağlı Banarlı ve tatil beldesi Kumbağ belediyeleri kapatıldı.

Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Hacı, İbriktepe, Kocahıdır, Sultan beldeleri, Keşan ilçesine bağlı Çamlıca, Mecidiye, Paşayiğit ve Yenimuhacır beldeleri, Uzunköprü ilçesine bağlı Çöpköy, Kurtbey ve Yeniköy belediyeleri kapatılarak köy olurken, Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Karahalil ve Sinanlı beldeleri, Lüleburgaz ilçesine bağlı Sakızköy ve Pınarhisar ilçesine bağlı Yenice belde belediyeleri de kapatıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kanuna göre, köye dönüştürülen beldeler için 2380 sayılı Kanun uyarınca verilen paylar, tüzel kişiliğin kalktığı yıl için İçişleri Bakanlığı'nca bildirilen nüfus esas alınmak suretiyle 10 yıl süreyle ilgili il özel idarelerine gönderilecek. Köye dönüştürülen belediyelerin, 5393 sayılı Belediye Kanunu gereğince yapılandırılan borçları ile kamu kurumlarına ve İller Bankası'na olan borçları, bu belediyelerin tüzel kişiliklerinin fiilen sona erdiği tarihi takip eden yıldan itibaren 2380 sayılı Kanun uyarınca genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden belediyelere ayrılan toplam paydan bir yıl içinde İller Bankası'nca kesilecek ve 12 eşit taksit halinde alacaklı idarelere ödenecek.

Belediyeler, belediye meclisinin kararıyla bağlı olduğu il veya ilçe belediyesine mahalle olarak katılma talebinde bulunabilecek. Katılma işleminin gerçekleşebilmesi için katılacak belediye ile katılım yapılacak belediye, il veya ilçe belediyesinin sınırları arasında başka bir belediye veya köy bulunamayacak. Bu belediyeler ile katılacakları il veya ilçe belediyeleri arasındaki meskûn sahadan meskûn sahaya olan uzaklık 10 kilometreden fazla olamayacak. Köye dönüştürülen belediler yapılacak olan ilk mahalli idareler seçimlerine kadar görevlerini sürdürecek.

(EÖ-ED-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trakya'da 21 Belde Belediyesi Kapatılarak Köye Dönüştürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement