Tramvay Hattının Uzatılması - Son Dakika
Yerel

Tramvay Hattının Uzatılması

Mevcut tramvay hattının uzatılması projesi kapsamında Yıldıztepe-Yenikent-Çankaya hattının temeli atıldı.

19.04.2012 20:27

Mevcut tramvay hattının uzatılması projesi kapsamında Yıldıztepe-Yenikent- Çankaya hattının temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, daha önce bu bölgede "nişan taşı" niteliğinde ray döşediklerini kaydetti.

Normal şartlarda şubat sonu veya martta çalışmalara başlamayı hedeflediklerini fakat şiddetli geçen kış ve müteahhitlerin ihaleden sonra birbirlerini şikayet etmesi sonucu çalışmaların bugün başladığını anlatan Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Nihayet bugün 'Ya Allah, bismillah' diyerek temeli atıyoruz. Kısa sürede Eskişehir'in en yüksek noktasından, bu tepeden, sizi ovaya indireceğiz. Bize

'kredi alamaz, bulamaz' diyorlardı. Doğru, 4.5 yıl Devlet Planlama Teşkilatı'na

(DPT) müracaat ettik, Resmi Gazete'de gözüküyordu 'Eskişehir Tramvayı' diye. Bunun bir tek cümlesini değiştireceklerdi. Uzatma hatları diyeceklerdi. Böylece bundan 4 sene önceki yatırım planına girecekti, ona dayanarak da Hazine bize ucuz, vadesi uzun kredi verecekti. Ne oldu- 4.5 sene bizi DPT yatırım programına almadılar. Eğer alsalardı, şimdi sizler bitmiş sistemle bütün hatlara gidip geliyor olacaktınız. Sizinle Emek, Çamlıca mahalleri aynı şekilde tramvayı bütün şehrin ana arterlerinde kullanıyor olacaktınız. Yapmadılar, sağ olsunlar. Yapmadılar da ne oldu- Sonunda dış kredi sağlayamadık, çünkü Hazine kefaleti gerekir. Yapmamaları karşısında bankalar tekrar bize başvurdu 'biz size kredi verelim' dediler ve kredi vermeye başladılar. Bunların şartlarını inceledik, en uygun olanından krediyi aldık ve ihaleye çıktık. 4.5 yıl geciktirdiler ne oldu- Biz yine başladık."

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da bu projenin Türkiye'ye örnek bir proje olduğunu ifade ederek, "Bütün büyükşehir belediye başkanları gelip, tramvayı inceliyor. Destekleriniz sürerse inşallah tramvay ilerideki dönemlerde Odunpazarı ve Tepebaşı'nın diğer bölgelerine gidecek ve bütün Eskişehir demir ağlarla örülecek" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükerşen, beton mikserinin butonuna basarak hattın temeline ilk harcı attı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tramvay Hattının Uzatılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement