Tripolis Otel Açıldı - Son Dakika
Güncel

Tripolis Otel Açıldı

Tripolis Otel Açıldı

Denizli'nin turizm beldesi Pamukkale'de 5 milyon dolara yaptırılan ve adını antik kent Tripolis'ten alan otel, düzenlenen törenle açıldı.

25.11.2011 11:51

Denizli'nin turizm beldesi Pamukkale'de 5 milyon dolara yaptırılan ve adını antik kent Tripolis'ten alan otel, düzenlenen törenle açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Anadolu'ya konaklama anlamında yatırım yapmayanların ileride pişman olacaklarını söyledi.

İstanbul'da kuyumculuk yapan Mehmet Ali Söğüt tarafından 5 milyon dolar harcanarak yaptırılan Tripolis Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'ın katıldığı törenle açıldı. Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Tripolis Otel Genel Müdürü Kaan Toker, 147 oda, 302 yatak kapasitesiyle 4 yıldızlı olarak turizm sektörüne hizmet verdiklerini, yapılacak yeni yatırımların ardından yatak kapasitesini bine çıkarmaya hedeflediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Denizli'nin kültür ve turizm alanında örnek bir şehir olma alanında hızla ilerlediğini söyledi. Özaslan, "Denizli kalkınma hızı ve taşıdığı turizm potansiyeliyle de çok istisnai bir şehir. Gerçekten son yıllarda bir atak içerisinde kültürel varlıkların korunması ve turizmin açılması konusunda. Bunun diğer illere de örnek olmasını diliyorum. Denizli marka olma konusunda uluslararası öneme sahip bir ilimiz. Yurt dışında tanıtım yaptığımızda Türkiye ile ilgili görseller gösterdiğimizde Pamukkale'nin çok ilgi çektiğini gördük" dedi. Özaslan, Anadolu'da konaklama yatırımı yapanların bu yatırımının karşılıksız kalmayacağını ifade etti. Özaslan, "Yatırımı bugün yapmayanlar pişman olacaklar. Çünkü Anadolu'da büyük bir uyanış var" diye konuştu.

Vali Abdülkadir Demir de Denizli'nin turizm alanında gün geçtikçe kendini geliştirdiğini ifade etti. Kentin toplam 15 bin 226 yatak kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Demir, "Şu an için 6 firma konaklama tesisi yapmak için çalışmalara başladı. Bunlar da tamamlandığı zaman 16 bin 430 gibi rakama ulaşmayı amaçlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından otelin açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri tesisi gezdi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tripolis Otel Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement