Tügva Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tügva Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan Açıklaması

Tügva Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan Açıklaması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "16 Nisan'dan sonra yeniden büyük Türkiye'yi gençlerimiz inşa edecek.

02.04.2017 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "16 Nisan'dan sonra yeniden büyük Türkiye'yi gençlerimiz inşa edecek. Onların elleri üzerinde Türkiye'yi yönetilebilir kılmak için 16 Nisan'da hep birlikte 'evet' diyeceğiz." dedi.

Türkiye Petrolleri Cendere Konukevi'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının Türkiye'nin son 14 yıldaki gelişmesine paralel bir şekilde daha örgütlü ve kurumsal yapılara kavuşmaya başladığını belirtti.

Daha çok istişare eden ve bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının eskisine göre daha güçlü olduğunu dile getiren Bilal Erdoğan, Türkiye geliştikçe, siyaset güçlendikçe, halkın iradesi gerçek anlamda egemen oldukça sivil toplum kuruluşlarının etkisinin de artacağını, bunun için de 16 Nisan referandumunun çok önemli olduğunu kaydetti.

Yeni sistemde bir sandıkta yasama için, diğer sandıkta da yürütme organının başındaki Cumhurbaşkanı için oy kullanılacağını belirten Erdoğan, "Böylelikle halkımız sandıkta yasama ile yürütme arasında güçler ayrılığı ilkesini gerçekleştirmeyi başaracaktır. Yasama organı yani TBMM, yasama faaliyetini gerçekten yapar hale geldiği zaman sivil toplumun uzmanlığına daha çok başvurmak durumunda kalacak. Böylelikle sivil toplum kuruluşlarımız kendi sahalarında yasama faaliyetine daha doğrudan katkıda bulunmuş olabilecek." diye konuştu.

16 Nisan'ı farklı yerlere çekmeye çalışanların olduğunu aktaran Erdoğan, bunların uydurdukları yalanlarla insanların kafasını karıştırdıklarını söyledi.

"Millet 15 Temmuz'dan sonra kül yutmuyor"

Türkiye'de gerçek anlamda güçler ayrılığının işlemesi, halk iradesinin aracılar olmadan yönetime doğrudan yansıyabilmesi için halk oylamasının önemli olduğuna vurgu yapan Bilal Erdoğan, "Bundan sonra koalisyonlar olmasın diye, darbecilerin imkanları zorlaşsın, bunu bir daha yapamasınlar diye halkın iradesinin yönetime daha doğrudan yansıması gerekiyor." dedi.

Halkın iradesinin aracısız bir şekilde yönetime yansımasının, 15 Temmuz'daki darbeci ve Türkiye'yi tutsak etmek isteyen zihniyeti sandığa gömeceğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki halk oylaması Tayyip Erdoğan'ın belki de vereceği en büyük mirası olacaktır. Neden şimdi bu değişiklik? Çünkü meclis uzlaşma komisyonu kuruldu. Anayasa tümüyle yeniden yazılsın istendi. Bunun için gayret gösterildi. Ne dediler? 'Bu meclis anayasa yazamaz.' dediler. Neden yazamaz? Kurucu meclis iradesi yok. Bu CHP zihniyetinin hiçbir zaman halk iradesine ve millete saygısı olmadı. Onun yerine 'göbeğini kaşıyan halk, cahil halk' dedi. Halka hep böyle muamele etti. Millet 15 Temmuz'dan sonra kül yutmuyor. 15 Temmuz'dan sonra bu değişiklik zorunlu hale geldi. Halkın iradesinin aracısız bir şekilde yönetime yansıması, güçler ayrılığı ilkesinin yasamayla yürütme arasında gerçek anlamda işleyebilmesi, yargının bağımsızlık ve tarafsızlığının güvence altına alınması gerekiyor. Gençlerimizin seçilme hakkını kazanması gerekiyor. 16 Nisan'dan sonra yeniden büyük Türkiye'yi gençlerimiz inşa edecek. Onların elleri üzerinde Türkiye'yi yönetilebilir kılmak için 16 Nisan'da hep birlikte 'evet' diyeceğiz."

Toplantıya, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve TÜGVA üyeleri katıldı.

Erdoğan, toplantının ardından Adıyaman Valisi Erin ile Belediye Başkanı Kutlu'yu makamlarında basına kapalı ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tügva Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement