Türk Çayı Çin'de Beğeni Topladı - Son Dakika
Turizm

Türk Çayı Çin'de Beğeni Topladı

Türk Çayı Çin\'de Beğeni Topladı

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği etkinlikte, Türk çayı Çinli ve yabancı konukların beğenisine sunuldu. Etkinlikte Türkiye'nin yanı sıra diğer ülkeler de kendi çaylarını ikram etti.

17.05.2023 18:40  Güncelleme: 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in başkenti Pekin'de, Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Türk çayı, Çinli ve diğer yabancı konukların beğenisine sunuldu.

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, 21 Mayıs'ta kutlanacak "Uluslararası Çay Günü" vesilesiyle Pekin'in Şiçıng ilçesindeki Prens Kung Köşkü'nde, "Uyum İçin Çay" başlıklı buluşma düzenledi.

41 ülkeden 75 büyükelçi ve diplomat ile 200'e yakın Çinli ve yabancı konuğun katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin kurduğu stantta konuklara Türk çayı ikram edildi.

Çin Kültür ve Turizm Bakanı Hu Hıping, stantta Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ile sohbet eşliğinde tadım yaparken, Türk çayına beğenisini dile getirdi.

Etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Zimbabve, Güney Afrika, Morityus ve Sri Lanka gibi ülkeler de kurdukları stantlarda kendi çaylarını konuklara ikram etti.

Çin hükümeti, Çin'in geleneksel çay demleme teknikleri ve çayla ilişkili sosyal pratiklerinin, 2022'de UNECO'nun Somut Olmayan İnsanlık Mirası Temsili Listesi'ne girmesinin ardından dünya genelinde Çin çay kültürü hakkında farkındalığı artırmaya yönelik faaliyetler yürütüyor.

"Uyum İçin Çay" etkinliği, Pekin'in ardından, aralarında Türkiye'nin de olduğu 41 ülkede tekrarlanacak. Etkinliğin, "uygarlıklar arasında dostane diyaloğa ve karşılıklı öğrenmeye katkı sağlaması" hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Türk Çayı Çin'de Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement