Türk Diş Hekimleri Birliği ve Odaları Başkanlar Konseyi Ayvalık'ta Toplandı - Son Dakika
Yerel

Türk Diş Hekimleri Birliği ve Odaları Başkanlar Konseyi Ayvalık'ta Toplandı

Türk Diş Hekimleri Birliği ve Odaları Başkanlar Konseyi Ayvalık\'ta Toplandı

Türk Diş Hekimleri Birliği ve Odaları Başkanlar Konseyi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde toplandı.

18.10.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Diş Hekimleri Birliği ve Odaları Başkanlar Konseyi Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde toplandı.

Toplantının ilk etabında ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde saat 10.04'de 10 Ekim'de Ankara Tren Garı önünde yaşanılan terör saldırısında yaşamını yitirenlerin anısına anıta karanfiller sunuldu.

TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, TDB Genel Sekreteri Ali Gürlek, TDB Genel Merkez Yöneticileri, Yüksek Denetim ve Yüksek Disiplin Kurullarının üyeleri ve 34 ilden gelen TDB Şubeleri Temsilcisi Başkanların katılımıyla gerçekleşen meydandaki etkinlikte; Başkent'teki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmayı ihmal etmeyen TDB'li Oda ve Birlik yöneticisi Diş Hekimleri daha sonra Ayvalık'ın dünya ünlü turizm merkezi Sarımsaklı'da konakladıkları Grand Hotel Temizel'e geçti.

İki gün sürecek olan toplantıların öncesinde, bir araya gelen TDB'nin Türkiye genelindeki 34 Oda ve Birlik Başkanı 1 Kasım Genel Seçimleri sürecindeTürkiye gündemindeki yaşanılan olaylar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

7 Haziran genel seçimlerinin ardından ülke genelinde yaşanılan süreç ve paralelinde gerçekleşen olayların değerlendirildiği bu toplantıda üzerinde en çok durulan konunun ise geçtiğimiz 10 Ekim tarihinde yaşanılan Ankara Tren Garı önünde yaşanılan terör saldırısında hayatını kaybeden 102 vatandaşın acısı olduğu gözlendi.

Görüş alışverişinin ardından başlayan Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanlar Konseyi toplantısında; 30 Ekim 2015 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan Ağız ve Diş Sağlığı sunuları ve Özel Sağlık Kuruluşları hakkında yönetmelikle ilgili oda bölgelerinde diş hekimlerinin yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları konuşuldu.

TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve TDB Genel Sekreteri Ali Gürlek'in öncülüğünde gerçekleşen ve aralarında kamuoyunun yakından tanıdığı; Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, Prof. Dr. Emal Uskay, Biruni Üniversitesi Sağlık Bölümleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Der. Dr. Çiğdem Çubukçu, Dr. Asya Dolmuş ve Diş Hekimi Seher Şakrak gibi isimlerinde bulunduğu toplantıda, yönetmeliğin iptali için açılacak dava hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda; 101 nolu genel kurul sonuçları da değerlendirilirken, TDB'nin ve konseyin geleceğiyle, ülke genelinde faaliyet gösteren diş hekimlerinin yardımcı elemanlarıyla ilgili düzenlemeler konuları da masaya yatırıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Diş Hekimleri Birliği ve Odaları Başkanlar Konseyi Ayvalık'ta Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement