Türk Hava Kurumu'ndan Vali Sodan'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Türk Hava Kurumu'ndan Vali Sodan'a Ziyaret

Türk Hava Kurumu\'ndan Vali Sodan\'a Ziyaret

Türk Hava Kurumu (THK) Adıyaman Şube Başkanı Yusuf Uğur, THK Şube Saymanı Bülent Oral ile birlikte Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret ederek, THK'nın kurban derilerinden elde ettiği gelirlerin SYDV'ye düşen payının temsili gelir...

21.06.2012 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Adıyaman Şube Başkanı Yusuf Uğur, THK Şube Saymanı Bülent Oral ile birlikte Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret ederek, THK'nın kurban derilerinden elde ettiği gelirlerin SYDV'ye düşen payının temsili gelir çekini Vali Sodan'a sundu.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından makamında kabul edilen Türk Hava Kurumu Adıyaman Şube Başkanı Yusuf Uğur, "Bugün burada Sayın Valimiz Ramazan Sodan'ı ziyaret sebebimiz, Türk Hava Kurumu'nun kurban derilerinden, fitre ve zekat gelirlerinden elde ettiği gelirlerin

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) düşen yüzde 50'lik payının temsili çekini SYDV Mütevelli Heyeti Başkanı, Türk Hava Kurumu Adıyaman Şubesi Onursal ve Adıyaman Valimiz Sayın Ramazan Sodan'a sunmaktır. Bizleri kabul ettikleri için kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Türk Hava Kurumu'nun Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile yaşıt bir kurum olduğunu belirten THK Şube Başkanı Yusuf Uğur, "THK 1925 yılında havacılık alanında faaliyet göstermek amacıyla Atatürk'ün emriyle kurulmuş, bugün gelinen noktada çağı yakalamanın uğraşını vermektedir. Türk Hava Kurumu birçok ilke imza atmış bir kurum olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Türkiye'nin ilk, Dünyanın 37. Havacılık ve uzay bilimleri üniversitesi 2011 yılında faaliyete ve resmi açılışını geçtiğimiz Mayıs ayında Türk Hava Kurumu Onursal Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleştirilmiştir" dedi.

Türk Hava Kurumu'nun halktan aldığı desteği yine halka hizmet olarak sunduğunu belirten Uğur, "Türk Hava Kurumu'nun vatandaşlarımıza yönelik açmış olduğu tüm kurslar ücretsizdir. İl dışındaki kurslarımızda ise yeme, içme ve barınma gibi ihtiyaçların tamamı kurumumuzca karşılanmaktadır" dedi.

Vali Sodan ise, "Bilindiği gibi Türk Hava Kurum ülkemizin en köklü kurumlarından bir tanesidir. Türkiye'de havacılık sektöründe önemli bir hizmet vermekte ve havacılığa yönelik eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Bunun yanında topladığı bağışları yine milletimize geri dönüşümlü olarak aktaran bir kurumdur" dedi.

THK Şube Başkanı Yusuf Uğur, daha sonra bağış gelirlerinin temsili çekini Vali Sodan'a sundu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Hava Kurumu'ndan Vali Sodan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement