Türkçe Olimpiyatları Avusturya Seçmelerine Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Türkçe Olimpiyatları Avusturya Seçmelerine Büyük İlgi

Türkçe Olimpiyatları Avusturya Seçmelerine Büyük İlgi

Avusturya'da yaklaşık 50 ülkenin katılımıyla 12'ncisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları heyecanı sbürerken Avusturya Dil ve Kültür Yarışması Ödül Töreni, başkent Viyana'da renkli görüntüler ortaya çıktı.

12.04.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'da yaklaşık 50 ülkenin katılımıyla 12'ncisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları heyecanı sbürerken Avusturya Dil ve Kültür Yarışması Ödül Töreni, başkent Viyana'da renkli görüntüler ortaya çıktı.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 12'nci Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni Avusturya ödül töreni Viyana'da yapıldı. Eleven Park'ta yapılan  programa, Türk vatandaşları ve Avusturyalılar yoğun ilgi gösterdi. Şiir, şarkı ve okuma kategorilerinde dereceye giren Avusturyalı ve Türk öğrencilerin ödülleri verildi.

Programın organizasyon sorumlusu eğitimci Nazım Doğan, yarışmaya katılan öğrencileri elemekte zorlandıklarını belirterek yarışmaya olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi. Geçen yıl Türkiye'de 11'ncisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni'nde Avusturya ekibinin iki altın madalya aldığını söyleyen Doğan, bu yılki hedeflerinin en az üç altın madalya ile dönmek olduğunu belirtti.

Programı izleyenler arasında Sosyal Demokrat Parti'li (SPÖ) Eyalet Milletvekili Christian Hursky, Viyana Ticaret Odası Eğitim Bölümü Başkanı Mag. Erich Huber de yerladı.

"TÜRKÇE OLİMPİYATLARI YASAKLANMASIN"

Başbakan Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları'na karşı açıklamalarına değinen vatandaşlarımızdan Aydın atasoy, Fatma İşçel, Aslan Yıldırım ve Tarkan Atabinen Türkçe olimpiyatlarının engellenmemesini istedi.

Programında sonunda, önceki yıllarda dereceye giren öğrenciler performanslarını sergileyerek geceye renk kattı. Organizasyon, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. - Viyana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkçe Olimpiyatları Avusturya Seçmelerine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement