Türkiye Bölgesel Amatör Lig - Son Dakika
Spor

Türkiye Bölgesel Amatör Lig

Türkiye Bölgesel Amatör Lig

Türkiye Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Çapakçurspor, 25 Haziran Çarşamba günü yapılacak kongre ile adını 12 Bingölspor olarak değiştirmeye ve forma renklerini yeşil-beyaz yapmaya hazırlanıyor.

22.06.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Çapakçurspor, 25 Haziran Çarşamba günü yapılacak kongre ile adını 12 Bingölspor olarak değiştirmeye ve forma renklerini yeşil-beyaz yapmaya hazırlanıyor.

12 Bingölspor'un başkanı Şeyhmus Güleyan, yeşil-beyaz renkleri yeniden diriltip, takımı Spor Toto 3. Lig'e çıkaracaklarını söyledi. 12 Bingölspor Başkanı Güleyan, takıma 16 oyuncunun transfer edildiğini söyledi. Geçen sezonun 2. devresinden itibaren teknik direktör Hasan Atalay ile anlaşmaya vardıklarını ifade eden Güleyan, 16 transferin teknik direktörle yapılan istişareler sonucu 4 aylık bir çalışma sonucunda sağlandığını kaydetti. Bingöl'ün ilk profesyonel takımı olan Bingölspor'un yıllarca Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de mücadele ettiğini ve sonrasında yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı amatör kümeye düşerek kapatıldığını belirten Güleyan, "Bizde kulüp yönetimi olarak Bingölspor efsanesini yeniden diriltmek için ilk olarak kulübümüzün adını ve renklerini değiştireceğiz. Daha sonrada 12 Bingölspor'u hak ettiği yer olan profesyonel liglere taşımak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ LİGİN İLK DEVRESİNDE İŞİ BİTİRMEK"

Yapılan 16 transferin 4 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Güleyan, "Teknik direktörümüz Hasan Atalay ile birlikte 4 aydır transfer çalışmaları için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Yaptığımız transferlerin hepsi daha önce profesyonel liglerde oynamış kaliteli futbolcular. Bizim tek amacımız Türkiye liglerinin ilk devresi bittiğinde 12 Bingölspor'un puan cetvelinde en üst sırada olması ve şampiyonluğu yüzde 70 oranlarında garantilemiş olmasıdır" şeklinde konuştu.

"12 BİNGÖLSPOR'A HERKES SAHİP ÇIKMALI"

12 Bingölspor'u herkesin sahiplenmesini isteyen Başkan Şeyhmus Güleyan, "12 Bingölspor'un 3. Lige çıkması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Ancak bu sadece bir kişiyle olacak iş değil. Ben Bingöllüyüm diyen herkesi bu takıma sahip çıkmaya davet ediyorum. Çünkü benim tek isteğim Bingölspor efsanesinin yeniden doğmasıdır. Benim için önemli olan Bingöl'de futbolun var olmasıdır, futbol Bingöl'de en sevilen ve en çok yapılan sosyal aktivitedir. Gençlerimizin sosyal aktiviteye katılımlarını sağlamak için gerekirse cebimdeki son kuruşu da vermeye hazırım. Benim gibi düşünen herkesin 12 Bingölspor'a destek vermesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARIMIZA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Bir Futbol kulübünün olmazsa olmazlarından olan taraftarların da bu takımı sahiplenmesini isteyen Güleyan, "Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim. Taraftar gruplarımız için atkı, bere ve davul alacağım. Yeter ki Bingöl ve ilçelerinde yaşayanlar maçlarda bizleri yalnız bırakmasınlar. İçeride ve dışarıda oynayacağımız maçlarda öyle bir ortam oluşturmalıyız ki rakiplerimiz, bizim hem takım olarak hem de taraftar olarak ne kadar büyük bir futbol kulübü olduğumuzu anlasınlar" dedi.

"HEDEFLERİ OLAN BİR KULÜBE GELDİM"

12 Bingölspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü Hasan Atalay ise hedefleri olan büyük bir kulübe geldiği için gururlu ve mutlu olduğunu belirterek, "Transfer çalışmaları için 4 ay önce Başkan Şeyhmus Güleyan ile birlikte transfer izleme komitesi oluşturduk. Yaptığımız 16 transferde daha önce profesyonel liglerde oynayarak kalitesini ispatlamış futbolculardır. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum çünkü maddi-manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Bütün sorumluluk artık ben ve futbolcu kardeşlerimde olacak" diye konuştu.

"10 TEMMUZ'DA TOPBAŞI YAPACAĞIZ"

2014-2015 sezonunda Bingöl ilini Türkiye kupasında temsil edecekleri için sezonu erken açacaklarını aktaran Atalay, "İç ve dış transferde sözleşme imzaladığımız 26 futbolcu kardeşimiz ile birlikte 10 Temmuz Pazar günü Bingöl'de toplanacağız ve çalışmalara başlayacağız. 15 günlük bir çalışmanın ardından futbolcularımıza Ramazan Bayramı dolayısıyla izin vereceğiz ve ikinci etap çalışmaları için Bolu Termal Otel'de toplanıp kampa gireceğiz. Bingöl halkının içi rahat olsun çünkü onlara mükemmel bir takım izlettireceğimizin sözünü veriyorum. Oynayacağımız hücum futbolu ile herkesin gözüne hoş gelen bir ekip oluşturacağız. Yeter ki Bingöl halkı bizim yanımızda olsun ve bize destek olsunlar" şeklinde konuştu.

12 Bingölspor, Dersimspor'dan Sadettin Özer, Mehmet Ali Yakışık, Mehmet Doğan, Erhan Özdil, Uğur Özvardar, Bucak Belediyespor'dan Ferdi Kösem, Erzin Belediyespor'dan Jeremıah Momo Corneh, Erganispordan Vakkas Kör, Kırıkkalespordan Tunahan Korkmaz, Karsspordan Hasan Bellibaş, Kozan Belediyespordan Barış Totoğlu, Çorumspordan Mehmet Ali Özen, Karapınar Bldspordan Fesih Oluç, Çorumspordan Ümit Daşçı, Adana Demirspor genç takımından Önder Sezar Mangü ve Karaderespordan Fatih Sultan Semiz'i renklerine bağladı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Bölgesel Amatör Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement