Türkiye'de İlk Olan Wome Akademi Projesini Hayata Geçirildi - Son Dakika
Genel

Türkiye'de İlk Olan Wome Akademi Projesini Hayata Geçirildi

Türkiye'de ilk olan Wome Akademi projesini hayata geçirildiANTALYA - Wome Deluxe ile Antalya Bilim Üniversitesinin, turizm sektörü için nitelikli iş gücü yetiştirme amacıyla ortaklaşa yürüteceği Wome Akademi projesini hayata geçirdi.

25.11.2017 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk olan Wome Akademi projesini hayata geçirildi

ANTALYA - Wome Deluxe ile Antalya Bilim Üniversitesinin, turizm sektörü için nitelikli iş gücü yetiştirme amacıyla ortaklaşa yürüteceği Wome Akademi projesini hayata geçirdi.

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda sürdürülebilir iş modelleri ile inovatif projeler geliştiren Ortadoğu Grup, turizm sektöründeki markası olan Wome Deluxe ile Türkiye'de bir ilke imza attı. Wome Deluxe Otel ile Antalya Bilim Üniversitesi'nin, turizm sektörü için nitelikli iş gücü yetiştirme amacıyla ortaklaşa yürüteceği Wome Akademi projesini hayata geçirmek için Alanya'da bulunan Wome Deluxe Otel'de lansman ve protokol imza töreni gerçekleşti.

İmza töreni ve lansmana Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Doç.Dr. Hakan Karataş, Antalya Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Murat Kaplan'ın yanı sıra Ortadoğu Grup Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Bilim Üniversitesi akademisyenleri ile öğrencileri ve otel Deluxe personeli katıldı.

Lansman da konuşan Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, turizm sektörüne sonradan dahil olduklarını aktardı. Projenin fikir babası ve oluşmasındaki en büyük etkenin amcası Yusuf Gür olduğunu söyleyen Mehmet Gür kendisine teşekkür ederek şunları söyledi: "Onun başlattığı bir şeyi bizler dahi iyilere nasıl götürürüz onun çabasındayız. Wome Akademi projesi de bu başlangıçlar bir tanesi. Wome Akademi kurmak bundan sonraki süreçte turizm sektöründeki diğer otellerinde bir ayağı olması ve buradan da İstanbul'la doğru akademi eğitimin gruba yansıyan bir tablo olması açısından çok önemli. Bu proje İstanbul ve genel merkezde yaklaşık binden fazla çalışan arkadaşlarımıza itham edecek. O yüzden bu akademinin başkanı olması hem turizm sektörü açısından hem bizim grubun eğitimi açısından çok önemli. Bizlerde bunu hakkıyla sürdürebilir yapabilirsek o zaman biz doğru bir şeyi yapmışıdır. Bundan sonraki diğer turizm projelerimizde de burası öncülük yapmış olacak inşallah hedefimiz ve başlangıç düşüncemiz" dedi.

Projeye Antalya Bilim Üniversitesi ile başlamanın sevindirici olduğu belirten Gür," Şuanda Antalya bölgesinde değişik projelere akademik olarak imza atan bir kurum söz konusu. Dolayısıyla bu projeyi beraber yapmaktan gerçekten onur duyduk. Allah'ın izniyle sunumda bu projenin çok doğru gideceğine inanıyorum. O yüzden bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Türkiye'de en büyük bütçe eğitime ayrılıyor"

Bu eğitim adına önemli bir işe imza atmak için burada olduklarını aktaran Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise her şeyin bası eğitim olduğunu belirti. Yüksek," Eğitime yatırım yapmazsanız ülke, şirket ve devlet olarak bir iddianız olmaz. Eğitime yatırım yapan herkes sonunda başarılı olur. Türkiye'de son 20 yılda eğitime önem verilmeye başlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye'de en büyük bütçe eğitime ayrılmaya başlandı. Eğitimde sürdürebilirliği her zaman yükseltmeliyiz. Biz gün geçtikçe yani biz şimdi profesör olduk, rektör olduk aslında hiç bir şey olamadık çok daha olmamız gereken şeyler var. Bize büyüklerimiz güze bir coğrafya emanet etti. Zaman zaman eleştiriyoruz. Yok işte yolu şöyle efendim hava kırlığı var. Bu çocuklarımıza Allah aşkına Suriye ve Irak gibi ülke emanet etmeyelim. Onun için mücadele edelim. Onun için bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu birliktelikte gelecek ve bu ülkenin ekonomisi için bu coğrafyanın turizmine katkı sağlamak için çok önem az ediyor. İnşallah güzel işler yapacağız. Niyetimiz iyi olduktan sonra her şey olur. İşimizi seviyoruz. Eşimizi dostumuzu arkadaşımız ve en önlemlisi ülkemizi seviyoruz. Bu iş başarıya ulaşacaktır" ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek protokol imzaladı.

Daha sonra Wome Akademinin ilk dersini Antalya Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Murat Kaplan tarafından verildi. Kaplan'ın "liderliğin 5 boyutu" isimli liderlik eğitimi, Wome Akademi öğrencileri tarafından ilgi ile izlendi.

Türkiye\'de İlk Olan Wome Akademi Projesini Hayata Geçirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Türkiye'de İlk Olan Wome Akademi Projesini Hayata Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement