Türkiye İkinci Basketbol Ligi'ne Yükselme Maçları Kuşadası'nda Başladı - Son Dakika
Yerel

Türkiye İkinci Basketbol Ligi'ne Yükselme Maçları Kuşadası'nda Başladı

Türkiye İkinci Basketbol Ligi\'ne Yükselme Maçları Kuşadası\'nda Başladı

Türkiye ikinci basketbol ligi'ne yükselme maçları Kuşadası'nda başladı.

15.05.2013 21:24

Türkiye ikinci basketbol ligi'ne yükselme maçları Kuşadası'nda başladı. Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Spor Salonu'nda oynanan TBF 3. ligi final gurubu maçlarının ilk gününde İTÜ, İstanbul DSİ'yi 70-67. Ankara DSİ Era ise Düzce Belediye'yi 65-59 mağlup etti.

-İTÜ'den Müthiş Geri Dönüş

Türkiye Basketbol Üçüncü Ligi Final Grubu ilk maçında İstanbul Teknik Üniversitesi, bir ara 15 sayı geriye düştüğü karşılaşmada İstanbul DSİ'yi 67-70'lik skorla mağlup etti. Mücadelenin ilk çeyreğinde büyük bir çekişme vardı. İki takım da daha çok dış şutlardan sayı bulmaya çalıştı. İstanbul DSİ'de Erhan Albayrak; İTÜ'de ise Arın Soğancıoğlu skor yükünü çeken isimler olurken ilk periyot 18-18 eşitlikle geçildi. İkinci çeyrekte pota altında Mehmet Arif Şahan'ın skorer oyunuyla İstanbul DSİ farkı 11'e kadar (35-24) açtı. İTÜ, devre sonunda farkı ancak 7'ye çekebildi (37-30).

İkinci yarının hemen başında Mehmet Baras'ın üç sayılık basketleriyle 8-0'lık bir seri yakalayan İstanbul DSİ, farkı da 15'e taşıdı (47-32). Bu dakikanın ardından mola alan İTÜ, çabuk toparlandı ve hem savunmada hem de hücumda gösterdiği performansla maça tekrar ortak oldu (47-44). Son çeyreğe Semih Akdemir'in bulduğu sayılarla 49-44'lük skorla gidildi. Final periyotunun başında İstanbul DSİ farkı 10'a çıkarmasına karşın (54-44) İTÜ yeniden toparlanarak son 5 dakikaya 1 sayı önde girdi (57-58). Son dakikaları müthiş bir heyecana sahne olan maçı İTÜ, iki kez 10 sayı ve üzerinde geriye düşmesine karşın 67-70'lik skorla kazanarak ilk galibiyetini aldı.

-Ankara DSİ ERA Son Nefeste

Türkiye Basketbol 3. Ligi Final Grubu ilk gün ikinci maçında Ankara DSİ ERA, son ana kadar kıran kırana geçen mücadelede Düzce Belediye'yi 65-59 mağlup etti. Hızlı hücumlarla karşılaşmaya başlayan Ankara DSİ ERA'nın karşısında Düzce Belediyesi, daha çok set hücumunu tercih etti. Ankara ekibi özellikle pota altından Ferhat Çelik ve Deniz Gökay ikilisiyle etkili olurken Düzce ekibi ise dış şutlardan bulduğu sayılarla geriye düşmedi. İlk periyot Can Uzun'un serbest atıştan bulduğu sayıyla 22-20 Ankara DSİ ERA lehine sonuçlandı. İkinci yarıda da mücadele üst düzeydeydi. Dengeli geçen bu bölüm sonunda soyunma odasına 40-35'lik skorla gidildi. İkinci yarının ilk bölümünde Düzce Belediyesi, rakibinin pota altındaki etkinliğini kırdı ve Ankara DSİ ERA skor bulmakta çok zorlandı. Düzce ekibinin hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla fark önce eridi ardından da eşitlik sağlandı. Son çeyreğe de 50-50 eşitlikle girildi. Final periyotunda da savunmalar ön plandaydı. Ankara ekibi savunmasının yanı sıra hücumda da etkili bir performans gösterdi ve sahadan 65-59'luk skorla galip ayrılan taraf oldu.

(ZH-

15.05.2013 21: 14: 43

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye İkinci Basketbol Ligi'ne Yükselme Maçları Kuşadası'nda Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement