TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA AİLE, KADIN VE ÇOCUK POLİTİKALARI ALANINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI - Son Dakika
Güncel

TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA AİLE, KADIN VE ÇOCUK POLİTİKALARI ALANINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

TÜRKİYE ile Azerbaycan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanları arasında 'Aile, Kadın ve Çocuk Politikaları' alanında işbirliği protokolü imzalandı.

04.11.2022 22:06  Güncelleme: 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE ile Azerbaycan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanları arasında 'Aile, Kadın ve Çocuk Politikaları' alanında işbirliği protokolü imzalandı. Törende konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Biz iki bakanlık olarak aile, toplum, çocuk, kadın ve sosyal hizmetler alanında karşılıklı işbirliğiyle karşılıklı tecrübe aktarımını hayata geçireceğiz" dedi.

Taksim'de bir otelde düzenlenen imza törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova katıldı. Karşılıklı imzaların atılmasının ardından bakanlar birbirlerine hediye takdim etti.

BAKAN YANIK: AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye ve Azerbaycan iki dost ve müttefik olmanın ötesinde tek millet iki devlet şiarının çok içten gerçek bir biçimde yaşayan ve tarihin en ilişkilerin güçlü olduğu, birbirimize en yakın olduğumuz dönemi yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlarımızın dostluğu ve yakınlığı Azerbaycan ile Türkiye'nin ilişkilerinin gelişmesinde de çok önemli bir yer tutuyor. Geçtiğimiz yıl imzalanan Şuşa Beyannamesi Türkiye ve Azerbaycan arasında yeni bir dönemi açtı. Çok önemli bir dönemi açtı. Her türlü alanda tam bir müttefiklik ilişkisi geliştirmek üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Kuşkusuz Şuşa Beyannamesinin oluşturduğu ruhla biz de iki bakanlık olarak aile, toplum, çocuk, kadın ve sosyal hizmetler olarak çalışmalarımızı geliştirmek, hızlandırmak ve karşılıklı işbirliğiyle karşılıklı tecrübe aktarımını hayata geçirmek üzere çok heyecanla çalışmalarımıza başladık. Benim Azerbaycan'ı ziyaretimde özellikle son rötuşlarını yaptığımız mutabakatımızı bugün burada kıymetli bakanımızla birlikte imzalayacağız. Ben bu sebeple çok heyecanlı ve mutluyum. Türkiye olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Hep yanında olmaya devam edeceğiz. Azerbaycan'ında ön Asyada Türkiye'nin en önemli müttefiki olarak her zaman yanımıza olduğunu biliyoruz. Bunun güveniyle milletimizin işbirliğini karşılıklı dayanışmasını güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Kıymetli bakanımıza bu çalışmalarda gösterdiği, teşvik edici, yüreklendirici gayretten dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, " Haydar Aliyev'in söylediği gibi 'Bir millet iki devlet' olarak her zaman birbirimizin yanında olmalıyız. Biz bunu her zaman gördük. Bunun için teşekkürlerimizi bildiriyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA AİLE, KADIN VE ÇOCUK POLİTİKALARI ALANINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA AİLE, KADIN VE ÇOCUK POLİTİKALARI ALANINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement