Türkiye'nin İlk "Dünya Güzeli" Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk "Dünya Güzeli" Vefat Etti

Türkiye\'nin İlk "Dünya Güzeli" Vefat Etti

Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis Ece Tamer, hayatını kaybetti.

29.01.2012 00:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis Ece Tamer, hayatını kaybetti.

Bebek'te kızının evinde yaşayan Keriman Halis EceTamer (99), kalp yetmezliği nedeniyle akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Keriman Halis Ece Tamer'in cenazesi, 30 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da toprağa verilecek.

CUMHURBAŞKANI TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis Ece Tamer'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek taziye mesajı yayınladı. Cumhubaşkanı Gül, yayınladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi: "1932'de 'Dünya Güzellik Kraliçesi' seçilen Keriman Halis Ece Tamer'in vefatından derin üzüntü duydum. Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden ve Büyük Atatürk tarafından da 'Ece' soyadıyla taltif edilen Keriman Halis Ece Tamer her zaman saygıyla hatırlanacaktır.Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum."

SOYADINI ATATÜRK VERMİŞTİ: "ECE"

31 Temmuz 1932'de yapılan ve 28 ülkenin katıldığı yarışmada "Dünya Güzellik Kraliçesi" seçilen Keriman Halis'e, 1934'te çıkan Soyadı Kanunu ve yarışmadaki başarısından sonra bizzat Atatürk tarafından kraliçe anlamına gelen "Ece" soyadı resmi olarak verilmişti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk 'Dünya Güzeli' Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement