"Türkiye Okuyor, Hatay Okuyor Kampanyası" - Son Dakika
Yerel

"Türkiye Okuyor, Hatay Okuyor Kampanyası"

Cumhurbaşkanı Gül tarafından başlatılan "Türkiye Okuyor, Hatay Okuyor, Benimle Okurmusun" projesi kapsamında okumaya dikkat çekmek amacıyla kitap okuma ve kitap bağışı etkinliği düzenlendi

14.05.2011 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan Okuma Kampanyası çerçevesinde "Türkiye Okuyor, Hatay Okuyor, Benimle Okurmusun" projesi kapsamında Özel Ata Lisesi ve İlköğretim okulları işbirliği ile Okumaya dikkat çekmek amacıyla kitap okuma ve kitap bağışı etkinliği düzenlendi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Atatürk Stadı'nda gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, sınırlarda artık topların, tüfeklerin ve silahların değil, bilgilerin yarıştığını söyledi.

Lekesiz, dünyadaki yarıştan kopmamak için birey, kurum ve toplum olarak bilgi edinmenin ve okumanın zorunlu olduğunu belirtti.

Öğrenmenin en etkili yolunun okumak olduğunun altını çizen Lekesiz, "Hatay Okuyor Kampanyasının başladığı günden bugüne kadar il genelinde okuma köşesi, salonu, kütüphanesi ve rafı olmayan okulumuz bulunmamaktadır. Son 8 ayda Hataylıların katkısı ile 1 milyon 300 bin adet kitap okullara dağıtılmıştır.

Bunun için tüm sivil toplum örgütlerimize, resmi kurum ile kuruluşlara ve Hataylılara teşekkürlerimi sunuyorum. Çocukların okumaya teşvik edilmesi olağan üstü bir önem taşıyor" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç ta, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılabilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Tulmaç, Kampanya öncesinde il genelinde 242 kütüphane ve bir okuma salonu varken bu ay itibari ile sayının 939'a ulaştığını belirtti.

Ata Koleji Vakfı 2. Başkanı Cem Tosyalı ise, kampanya kapsamında kullanılmak üzere 2 bin kitap bağışında bulunduklarını söyledi. Uygarlığın yolunun Bilginin ışığıyla aydınlandığını belirten Tosyalı, " Bilgi en değerli hazinedir. Bilim bilgiyi üretir. teknoloji onu ürüne dönüştürür. Kitap bizlere yeni ufuklar açacak ve dünyalar yaratacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Nisan ayı içerisinde en çok kitap okuyan öğrencilere Vali Lekesiz, tarafından ödülleri verildi.

Yazar İpek Ongun da, Türkiye niçin okumalı ' adlı sunumunu yaparken, Bedi Sabuncu Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri mini bir konser verdi.

Daha sonra stadyumu dolduran yaklaşık 5 bin kişi hep birlikte kitap okudular.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Türkiye Okuyor, Hatay Okuyor Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement