Türkiye-Somali İlişkileri - Son Dakika
Yerel

Türkiye-Somali İlişkileri

Somali Başbakanı Abdiveli Muhammed Ali, Türkiye ve Somali'nin iki önemli stratejik ortak olduğunu söyledi.

02.06.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali Başbakanı Abdiveli Muhammed Ali, Türkiye ve Somali'nin iki önemli stratejik ortak olduğunu söyledi.

İstanbul'da düzenlenen 2. Somali Konferansı'nın ardından düzenlenen İzmir organizasyonuna katılan konuk Başbakan Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Somali arasındaki ilişkilerin yeni olmadığını, 500 yıllık geçmişe dayandığına işaret etti.

Somali'nin bir dönem Osmanlı toprağı olduğunu hatırlatan Ali, "Onun için ilişkilerimiz dün başlamış ilişkiler değil, yüzyıllarca yıl geriye giden ilişkiler. Bu ilişkilerimizi canlandırıyoruz ve biz Türkiye ile Somali'nin stratejik ortaklar olduğuna inanıyoruz. Çok ortak noktalarımız var ve birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyimiz var. Bu vesileyle de Türk halkına şükranlarımızı bir kez daha iletmek istiyorum" diye konuştu.

-"Erdoğan'ın ziyareti bize Tanrı'nın bir lütfu"-

Somali Başbakanı Ali, geçen yıl ülkesinde büyük kuraklık yaşandığını anımsatarak, bu dönemde Türkiye'nin verdiği desteğin unutulamaz olduğunu belirtti.

Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu dönemde ülkelerine gerçekleştirdiği ziyareti çok önemsediklerini ifade eden Ali, "O dönemde Sayın Başbakanınızın Somali'ye gelmesini, biz Tanrı'nın bir lütfu olarak görüyoruz" dedi.

Abdiveli Muhammed Ali, İstanbul'da düzenlenen 2. Somali Konferansı'nın, ülkesine büyük faydalar sağlayacağına olan inancını da dile getirerek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin sayesinde konferans vesilesiyle bütün diğer dünya ülkelerinin de dikkati bir kez daha Somali'ye çekilmiş oldu. O ülkelerden de 'Somali'nin en kısa sürede kendi ayakları üzerinde durabilecek istikrarlı bir ülke olması için gereken çabaları göstereceklerini' duymaktan çok memnun olduk. Özetle İstanbul Somali Konferansı beklentilerimizin çok çok üzerinde başarılı geçti."

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye-Somali İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement