Türkiye ve ABD İş Dünyası Temsilcileri Yatırım ve Ticaret Konuştu - Son Dakika
Güncel

Türkiye ve ABD İş Dünyası Temsilcileri Yatırım ve Ticaret Konuştu

Merkezi Washington'da bulunan Amerika Türk Koalisyonu'nun (Turkish Coalition of America-TCA), Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan ABD Temsilciler Meclis Başkanı John A. Boehner onuruna düzenlediği toplantıda, iki ülke şirketlerinin karşılıklı ticaret ve yatırım faaliyetleri ele alındı.

17.04.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Washington'da bulunan Amerika Türk Koalisyonu'nun (Turkish Coalition of America-TCA), Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan ABD Temsilciler Meclis Başkanı John A. Boehner onuruna düzenlediği toplantıda, iki ülke şirketlerinin karşılıklı ticaret ve yatırım faaliyetleri ele alındı.

Başkan Boehner'e ABD Temsilciler Meclisi'nin önemli komite başkanları eşlik ettiği toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişme potansiyeli kapsamında,  ABD ve AB arasında müzakereleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım İşbirliği Antlaşması da gündeme getirildi.

Ziyarete Temsilciler Meclisi Mali Denetim Komitesi Başkanı David Camp; Doğal Kaynaklar Komitesi Başkanı Doc Hastings; Eğitim ve İşgücü Komitesi Başkanı John Kline; İletişim ve Teknoloji Alt Komitesi Başkanı Greg Walden; Ticaret Alt Komitesi Başkanı Devin Nunes; Taşımacılık, Konut ve Şehirleşme Alt Komitesi Başkanı Tom Latham; Tahsisat Komitesi üyesi Steve Womack katıldı.

TCA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yalçın Ayaslı'nın başkanlığında 16 Nisan günü gerçeklesen yuvarlak masa toplantısına Türkiye'deki Amerikan firmaları ile ABD'de önemli yatırımı olan Türk firmalarının üst düzey temsilcileri katıldı. ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter'in da katıldığı toplantıda GE, Ford-Otosan, Goodyear, JPMorgan, The Walt Disney Corporation, Sabancı Holding, OYAK ve EA Grup şirketleri temsil edildi.

Dr. Ayaslı, ABD Meclis Başkanı Boehner'e Türk-Amerikan ilişkilerinin güçlendirilmesi yönünde Kongrede gösterdiği liderliğe teşekkür ederek, Başkanın Türkiye'ye yaptığı bu ilk resmi ziyaretin önemine vurgu yaptı ve ziyaretin, Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişmesinde yapıcı bir rol üstlenmesine dair temennisini dile getirdi.

Meclis Başkanı John Boehner ise toplantıda yaptığı açıklamada, ABD'nin Türkiye ile uzun yıllara dayanan dostluğu bulunduğunu ve Türkiye'nin bölgede Amerika için en önemli ülke konumunda olduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin öneminin altını çizdi. Boehner, ziyaretlerinin amacının iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri hakkında bilgi edinmek ve bu ilişkilerin daha da kuvvetlendirilmesine verilen önemi vurgulamak olduğunu belirtti.

(OSS) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye ve ABD İş Dünyası Temsilcileri Yatırım ve Ticaret Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement