Tuzla İçin TBMM Başkanlığı'na 20 Bin İmza - Son Dakika
Güncel

Tuzla İçin TBMM Başkanlığı'na 20 Bin İmza

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, İstanbul'un Tuzla İlçesinde Toplanan 20 Bin İmzayı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e Sundu.

27.10.2010 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, İstanbul'un Tuzla ilçesinde yaşanan çevre kirliliğinin son bulması için toplanan 20 bin imzayı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e sundu. Ağırbaş, önlem alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde kanser vakalarında ciddi bir artış yaşanacağı uyarısında bulundu.

DSP'li Ağırbaş, İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert'le beraber TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i Meclis'teki makamında ziyaret etti. Tuzla'da yaşayan vatandaşların, çevre kirliliği nedeniyle ortaya çıkan durumdan rahatsız ve tedirgin olduğunu ifade eden Ağırbaş, bu nedenle imza toplandığını belirterek 20 bin imzalı dilekçeyi Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'e sundu. Ağırbaş "Önümüzdeki 10 yıl içinde kanser vakalarının çok ciddi bir şekilde artacağı belirtiliyor. Konuyu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na da ilettik. Halkımız sizin duyarlılığınızın farkında. Bu anlamda, vatandaşımızın sesi olan 20 bin imzayı size takdim ediyoruz" dedi. Ağırbaş konuyu Meclis İnsan Hakları Komisyonu gündemine de getireceğini ifade ederek ortada yaşam hakkı ihlali bulunduğunu kaydetti. Ağırbaş sorunun sadece Tuzla'nın sorunu olmadığını, Tuzla'da tutulan balığı İstanbul'da yaşayan tüm vatandaşların yediğini ifade etti.

-"DSP ARAŞTIRMA KOMİSYONU İÇİN ÖNCÜLÜK ETSİN"-

Meclis Başkanı Şahin ise kabulde, DSP'li Ağırbaş'a böylesine önemli bir konuyu gündeme getirdiği için teşekkür etti. Vatandaşların yaşadığı her sorunun TBMM'yi ilgilendirdiğini kaydeden Şahin, DSP'nin Tuzla'daki çevre kirliliği konusunda Araştırma komisyonu kurulması için öncülük yapabileceğini söyledi. Şahin, "İnanıyorum ki her partiden arkadaşımız bu önergenin altına imza koyar. Tabi bu Meclis'in takdiridir. Gerekirse bir komisyon kurulur, bu komisyon yerinde inceleme yaparsa kamu kurum ve kuruluşlarını etkileme, yönlendirme ve onların bir an önce daha ciddi önlemler almasını teşvik eder" diye konuştu.(ANKA)

EG/ÖMR

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tuzla İçin TBMM Başkanlığı'na 20 Bin İmza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement