Uludere Olayına Trabzon'da Gergin Protesto - Son Dakika
Güncel

Uludere Olayına Trabzon'da Gergin Protesto

Uludere Olayına Trabzon\'da Gergin Protesto

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde bombardıman sonucu 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay Trabzon'da bir grup tarafından protesto edildi.

03.01.2012 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde bombardıman sonucu 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay Trabzon'da bir grup tarafından protesto edildi. Vatandaşlarla göstericiler arasında herhangi bir arbede çıkmaması için yoğun önlem alan polisler, grubun etrafında adeta etten duvar ördü.

Uludere'de 28 Aralık gecesi Irak sınırından Türkiye'ye giren bir gruba savaş uçakları tarafından bomba atılması sonucu 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Trabzon'da bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, 'katliam' olarak nitelendirdikleri olayı protesto etmek için Meydan Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Daha önce Trabzon'da yaşanan olayları göz önüne alan Emniyet Müdürlüğü, 50 kişilik gösterici grubun çevresinde yaklaşık 250 sivil ve resmi polisle önlem aldı. Çevik Kuvvet, parkın etrafında önlem alırken, sivil polisler de parkın içinde adeta kuş uçurtmadı.

Ölenlerin anasına yapılan saygı duruşunun ardından grup adına okunan basın açıklamasında, 'Sorunun özü Genelkurmay'ın açıkladığı gibi sadece yanlış bir istihbarat problemi değil. AKP'li Hüseyin Çelik'in açıkladığı gibi bir operasyon kazası hiç değildir. Bu katliamın MGK toplantısından saatler sonrasına denk gelmesi de tesadüf değildir. Sayın Başbakan artan olaylar nedeniyle iptal ettirdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına gösterdiği duyarlılığı, neden Yılbaşı resepsiyonlarını iptal ettirmede göstermedi. Katliamın adı dün Halepçe'ydi, bugün Şırnak. Bir çok hükümet değişti ama Kürt sorunu ve Kürt halkına reva görülen zulüm değişmedi. Bunu şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz"dedi.

Daha sonra Şırnak'ta ölenlerin isimleri tek tek sayıldı. Kollarında siyah bantlar bulunan grup, üzerinde herhangi bir yazı yer almayan siyah bir pankart da taşıdı. Basın açıklaması sırasında sivil polisler grubuna etrafında adeta etten duvar ördü, vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi.

Basın açıklamasının ardından grup oturma eylemi yaptı. Bu sırada, 'Şehitler verildiği zaman da oturma eylemi yaptınız mı arkadaşlar', 'Şırnak'ta cenazelerin yanında Apo'nun resimleriyle birlikte oturuyorlardı"diye gruba laf atan bazı vatandaşlar polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Grup polisin tepkilerin artabileceği uyarısıyla bir dakika sonra oturma eylemini sona erdirerek dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludere Olayına Trabzon'da Gergin Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement