Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali Başlıyor

Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali başlıyor 5 bin yıllık miras Karesi'de yaşatılacakBALIKESİR - Türk Milleti'nin 5 bin yıllık ata mirası okçuluk sporu, Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali ile...

04.05.2017 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali başlıyor

5 bin yıllık miras Karesi'de yaşatılacak

BALIKESİR - Türk Milleti'nin 5 bin yıllık ata mirası okçuluk sporu, Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde Karesi'de yaşatılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Karesi Atlı Okçuluk Kulübü'nün destekleriyle Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Uğur yaptığı açılış konuşmasında tarihten aldıkları gücü, geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek Türk Milleti'nin gelenek, görenek ve değerlerini ihya ederek geleceğe yürümesi gerektiğine inandıklarını belirtti. Tarihe damga vuran Türk Milleti'nin kendi değerlerine sahip çıkarak geleceğe de damgasını vuracağını ifade eden Başkan Uğur, geleneksel sporların hak ettiği yere gelmesi için başta Kurtdere Güreşleri ve Kış Güreşleri olmak üzere bir çok çalışmanın altına imza attıklarını dile getirdi. Kültür başkenti olma konusunda emin adımlarla ilerleyen Balıkesir'in doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle ve bulunduğu coğrafi konumuyla geleneksel sporlara da ev sahipliği yapabilecek bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başkan Uğur, "Türkleri tarih sahnesine çıkaran, bizler için özgürlüğün ve medeniyetin sembolü olan 5 bin yıllık okçuluk sporuna sahip çıkıyoruz. Balıkesir'in akılda kalıcılığına ve marka değerine katkı sağlayacağına inandığımız bu festivalle geleneksel ve kültürel değerlerimizi yeniden keşfedip dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

Kültürel değerlerimizle buluşuyoruz

Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali ile 5 bin yıllık tarihi mirası Balıkesirlilerle buluşturacaklarını dile getiren Başkan Uğur, "Festivali düzenlemekteki bir diğer amacımız ise halkımızı, kaybetmeye yüz tutmuş kültürel değerlerimizle yeniden buluşturmak. Bu nedenle düzenleyeceğimiz festivalimizde yine atalarımızın oyun Mas Güreşi, Yağlı Güreş, Kılıç Kalkan Oyunu, Mangala Oyunu gibi çok sayıda geleneksel oyun ve sporlarımız yer alıyor" şeklinde konuştu. Festivali düzenlemelerinde amacın şehrin tanıtımına ve turizmin hareketlenmesine katkı sağlamak, 5 bin yıllık miras ile vatandaşları buluşturmak olduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Halkımızın talepleri doğrultusunda festivali yapma kararı aldık. Biz bu konuyla eğilmeye başladığımız anda şehrimizde atlı okçuluk ile ilgili 3 kulüp kuruldu. Sonrasında açtığımız talimhane de gösterdi ki halkımız başta okçuluk olmak üzere geleneksel sporlara ilgili ve meraklı, ilgisi müthiş. Belediye olarak bu ilgi ve talebe duyarsız kalmadık" dedi.

Geleneksel sporları Karesi ile özdeşleştirmek için çalıştıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, "Karesi adı Kara İsa Bey'den ve onun kurduğu Karesi Beyliği'nden geliyor. Karesi Beyliği, Selçuklu'nun kuruluşunda var. Karesi Beyliği Osmanlı'ya ilk ilhak olan beylik. Donanmasıyla, askerleriyle, okçularıyla İstanbul'un Fethi'nde en önemli rollerden birini almış Beylik. Balıkesir tarihi yaşatan ve yaşayan bir şehir. Biz bunu güreş ve organizasyon kalitesi açısından Kurtdereli Güreşleri'nde başardık" şeklinde konuştu.

5-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivalle Balıkesir'in geçmişin ihtişamı ile buluşacağını vurgulayan Yılmaz, Büyükşehir ve Karesi belediyeleri olarak sporların tamamına önem verdiklerini dile getirdi. Festival alanı ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, "Festivalimize katılanlar, oluşturduğumuz festival alanında tarihimize dair her şeyi görebilecek ve muhteşem şovlar izleyebilecekler. Çocuklarımız at binebilecekler ve ata dokunabilecekler" dedi.

Başkan Uğur, Başkan Yılmaz ve beraberindekiler basın toplantısının ardından, 2 gün boyunca 37'si yabancı olmak üzere 400'ü aşkın sporcunun mücadele edeceği Terminal yanındaki festival alanında incelemeler yaptı. Basın mensupları ve protokol daha sonra sporcuların yaptığı şovları izledi, ok attı.

Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali Başlıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement