Uluslararası Uyuşturucu Şebekesine Darbe - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Uyuşturucu Şebekesine Darbe

Uluslararası Uyuşturucu Şebekesine Darbe

Narkotik Polisi düzenlediği operasyonda, İran'dan Hollanda'ya götürülen tekstil ürünleri içerisine gizlenmiş 32 kilo eroin ele geçirdi.

25.09.2012 14:32  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Narkotik Polisi, Denizli'de zehir tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda, İran'dan Hollanda'ya götürülen tekstil ürünleri içerisine gizlenmiş 32 kilo eroin ele geçirdi. Operasyon anları ve eroinin toz haline getirilmesi polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslar arası uyuşturucu ticareti yapan bir şebekeye yönelik araştırma başlattı. Yapılan 6 aylık çalışma sonucunda Denizli'de uyuşturucu imalathanesi olarak kullanılan bir depoya operasyon düzenlendi. Operasyon anları ve eroinin toz haline nasıl getirildiği polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Operasyonda 64 paket halinde daralı ağırlığı 32 kilo 650 gram eroin ele geçirilirken, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 615 Euro ve 2 bin 900 TL paraya el kondu. Operasyonda kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal'ın ortağı olduğu öğrenilen uyuşturucu şebekesi lideri Siirtli Hakkı lakaplı Hakkı Aksoy., A.A., E.K., T.T.K., ve M.S. adlı şahıslar gözaltına alındı.

Öte yandan, eroinin İran üzerinden Denizli'ye getirildiği ve burada işlendikten sonra Hollanda'ya götürüleceği belirtildi. Denizli'de paketler halinde gelen eroin matkap ve merdaneler kullanılarak toz haline getirildiği ve küçük poşetlere preslendiği polis kamera görüntülerine yansıdı.

Poşetlere preslenen eroinin gömlek paketlerine konularak tekstil ürünleri arasında Hollanda'ya sevk edileceği öğrenildi. Zanlıların Emniyetteki işlemleri ardından sonra Adli mercilere sevk edildiği belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Uyuşturucu Şebekesine Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement