Unicera Fuarı'nda yabancı ziyaretçi rekoru - Son Dakika
Güncel

Unicera Fuarı'nda yabancı ziyaretçi rekoru

Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı'nda, 8 bin 12'si yabancı olmak üzere 73 bin 281 profesyonel ziyaretçi ağırlandı.

15.03.2017 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk seramiğinin kaliteli üretimine dünya şahit oldu

Geçtiğimiz yıla göre yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 21 artıran Unicera, Türk seramik sektöründe memnuniyet yarattı.

Fuarın Türk seramiğinin gücünü dünyaya gösteren bir organizasyon olduğunu belirten Serenova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper, "Fuarın ilk kez CNR Expo'da düzenleniyor olması bizim için soru işaretiydi. Ancak bu yıl fuarda gördüğüm yoğunluğu daha önce hiç görmedim."

Sektörün 1.5 milyar dolar ihracatı olduğunu belirten TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya "Sektör olarak Avrupa'nın üretim üssüyüz. Dünyada İtalya, İspanya'dan sonra üçüncü sırada yer alıyoruz ve ikinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz" dedi.

Seramik sektöründe yenilikçi ürünlerin sergilendiği UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı tamamlandı. CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenen Fuarı, 8 bin 12'si yabancı olmak üzere, 73 bin 281 profesyonel ziyaret etti. Geçtiğimiz yıla göre yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 21 artıran Unicera, Türk seramik sektöründe memnuniyet yarattı. Fuar, aralarında ABD, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, Çin, Rusya, Polonya'nın da bulunduğu 126 ülkeden gelen sektör profesyonellerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Unicera, sektörün yüzünü güldürdü

UNICERA Fuarı, CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği (TIMDER) iş birliğinde 60 bin metrekare alanda 1.000'in üzerinde markanın katılımı ile gerçekleştirildi. Fuarda, banyo mobilyalarından, altın kaplama su armatörlerine, akıllı tuvalet ve lavabodan özel tasarım jakuzilere varana kadar yüzbinlerce ürün çeşidi yer aldı. Unicera'nın şölen havasında geçtiğini belirten Ege Seramik Genel Müdürü Göksel Yenigüler "Özellikle lokasyon hem yurt içinden hem de yurt dışından gelenler için çok iyiydi. Fuarda sabahtan akşama kadar hiç oturmadan müşterilerimizle ilgilendik. Yeni kreasyonlarımız müşterilerimizin onayından geçti ve satışa döndü. Bu anlamda fuardan çok memnunuz" dedi.

"Unicera'da bu kalabalığı daha önce hiç görmedim"
Serenova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper ise Unicera'nın, Türk seramiğinin gücünü dünyaya gösteren bir fuar organizasyonu olduğunu belirterek, "Fuarın ilk kez CNR Expo'da düzenleniyor olması bizim için bir soru işaretiydi. Fuarın nasıl geçeceğini bilmiyorduk. Unicera'da bu yıl gördüğüm yoğunluğu daha önce hiç görmedim. Standımıza olan ilgiden kaynaklı bir saniye bile dinlenemedik. CNR Expo'nun gücünün yanı sıra tasarımlarımızın da özelliği bunda etkili oldu" diye konuştu.

1.5 milyar dolar ihracat

Fuar ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, "Sektör olarak Avrupa'nın üretim üssüyüz. Dünyada İtalya, İspanya'dan sonra üçüncü sırada yer alıyoruz ve İkinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz. Katma değeri yüksek olan seramik sektörünün 1,5 milyar dolar ihracatı var. Fuara bağlı olarak sektör ihracatında artış bekliyoruz" dedi.

"Çinliler, Türk seramiğinin teknolojisini kopyalamaya geldiler"

Ertan Sapankaya, "İspanya'da bizim muadilimiz olan dernek yöneticileri ile fuarda bir araya geldik. Görüşmeler yaptık. Önümüzdeki yıl Unicera'ya daha çok ziyaretçi gönderecekler" diye konuştu. Fuara Çin ilgisinin de yüksek olduğunu vurgulayan Ertan Sapankaya, "Çinliler, Türk seramik sektörünün teknolojisini kopyalamak için fuara geldiler. Bu bizim gücümüzü gösterir." şeklinde konuştu. Sapankaya, "Eczacıbaşı Grubu'nun başına gelen helikopter kazası bizi derinden etkiledi. Sektör olarak çok üzüldüğümüzü bir kez daha vurgulamak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Unicera Fuarı'nda yabancı ziyaretçi rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement