Ünlü Eski Sporculara Vefa - Son Dakika
Yerel

Ünlü Eski Sporculara Vefa

Ünlü Eski Sporculara Vefa

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentin ve ülkenin tanıtımına katkıları bulunan efsane sporcuları yaşattıklarını söyledi.

25.02.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentin ve ülkenin tanıtımına katkıları bulunan efsane sporcuları yaşattıklarını söyledi.

Hadi, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nın altında Adana Masterler Atletizm Spor Kulübü'nün yanında bulunan odanın dış cephesine farklı branşlarda Adana'ya ve ülkeye sporda önemli başarılar yaşatan kimisi hakkın rahmetine kavuşmuş, kimisi de halen hayatta olan efsane sporcuların fotoğraflarını yerleştirdiklerini kaydetti.

Sporcuların fotoğraflarının bulunduğu panoyu güçlendireceklerini ifade eden Hadi, şöyle devam etti:

"Adana'da iz bırakan sporcuları herkesin tanımasını arzuluyoruz. Bu kapsamda, yüzme ve futbolda sembol olan merhum Muharrem Gülergin, Manş Denizi'ni Türkiye'de en iyi dereceyle geçen Erdal Acet ile Nesrin Olgun Arslan, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı, Türkiye'ye Galatasaray'da ilk UEFA Kupası'nı kazandıran Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, eski milli ve rekortmen yüzücü ve Federasyon Başkanı Ahmet Bozdoğan, Adanaspor ve Adana Demirspor ile çalıştırdığı takımları şampiyon yapmasıyla tanınan antrenör ve gazeteci Ali Hoşfikirer, Olimpiyat madalyalı boksör Turgut Aykaç, Adana'nın ilk uluslararası voleybol hakemi Nevzat Karazincir, milli rekortmen atletler Fatih Avan, Nevin Yanıt, Aslı Çakır Alptekin, milli ve rekortmen halterciler Ertdal Ekiçi ve Adil Gül'ün fotoğraflarını yerleştirerek genç sporcuların branşlarında efsane olan sporcuları tanımalarını sağlıyoruz."

"ADANALI SPORSEVERLERE NOSTALJİ YAŞATIYORUZ"

Adanalı spor severlere nostalji yaşattıklarını, bazı unutulan ünlü sporcuları da aynı mekanda değerlendireceklerini ifade eden Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Oluşturduğumuz mekan ile kentimiz ve ülkemizin tanıtımına katkıları bulunan efsane sporcuları yaşatıyoruz. Geçmiş dönemlerde Adana sporuna büyük hizmeti geçen elleri öpülesi sporcuların kısıtlı olanaklara rağmen sağladıkları başarılar çok anlamlı. O dönemlerde para, transfer, kaliteli malzeme, tesis, teknoloji yoktu. Bu nedenle, kimileri yaşamını kaybeden, kimileri hayatta olan ünlü sporcuları çok önemsiyoruz. Gençlere rol model olacak sporcuları iyi tanımak gerekir. Günümüzde sporcular çok şanslı. Her türlü olanağa sahip olan gençlerin eski ağabeylerinin nasıl antrenman yaptıkları, müsabakalara nasıl hazırlandıklarını, başarıyı nasıl yakaladıklarını araştırmaları gerekir."

Hadi, olanaklar içinde Adana ve ülke sporuna önemli katkı sağlayan ünlü sporcuların isimlerini spor tesislerine vermeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünlü Eski Sporculara Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement