Uşak'ta 'Hocalı Katliamı Anıtı' Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta 'Hocalı Katliamı Anıtı' Törenle Açıldı

Uşak\'ta \'Hocalı Katliamı Anıtı\' Törenle Açıldı

Uşak'ta yeni yapılan Anıt Tepe’de belediye tarafından yaptırılan "Hocalı Katliamı Anıtı" törenle açıldı.

19.02.2014 15:44

Uşak'ta yeni yapılan Anıt Tepe'de belediye tarafından yaptırılan "Hocalı Katliamı Anıtı" törenle açıldı.

25 - 26 Şubat 1992 tarihinde çoluk çocuk demeden katledilen Azerilerin anısına, Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan "Hocalı Katliamı Anıtı" Karaağaç Piknik ve Mesire Alanında bulunan Anıt Tepe'de açılış töreni gerçekleşti. Törene Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Daire Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arastun Mehdiyev, Azerbaycan Milletvekili Agil Abbas, Uşak Vali Yardımcısı Mesut Taner, Türkiye Azerbeycan Derneği Başkanı Abbas Murat, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve diğer davetliler katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan kardeş Azerbaycan halkının her zaman yanında olduklarını söyleyerek; "Bizim için önemli olan bu tür yaşanan acıların bir daha yaşanmamasıdır. Bugün açılışını yapacağımız anıt ise Hocalı'da yaşanan olaylarda 600'ün üzerinde sivilin katledildiğinin unutulmamasını ve bu acıyı temsil edecektir" dedi.

Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, 25 Şubat 1992 yılında Hocalı'da insanlık suçu işlendiğini, dünya ülkelerinin gözü önünde Ermenilerin Hocalı'da masum insanlara soykırım yaptığını kaydetti. Zeynalov; "Uşak'ta yapılan anıtın yaşanan soykırımın unutulmamasını sağlayacak. Uşak'ta bize gösterilen bu anlamlı davranışı Azerbaycan halkı olarak hiçbir zaman unutmayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Diğer konuşmacıların duygu ve düşüncelerinin aktarılmasından sonra Uşak Müftüsü Fuat Altındaş'ın okuduğu dua ile anıtın açılışı gerçekleştirildi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta 'Hocalı Katliamı Anıtı' Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement