Üsküp'te "6. Gelecekte İletişim Çalıştayı" - Son Dakika
Güncel

Üsküp'te "6. Gelecekte İletişim Çalıştayı"

Üsküp\'te "6. Gelecekte İletişim Çalıştayı"

RTÜK ile Makedonya Radyo ve Görsel İşitsel Medya Hizmetleri Ajansı arasında yeni işbirliği anlaşması imzalandı.

15.05.2014 20:15

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Makedonya Radyo ve Görsel-İşitsel Medya Hizmetleri Ajansı arasında, Üsküp'te işbirliği anlaşması imzalandı.

"6. Gelecekte İletişim Çalıştayı" kapsamında, Üsküp'te bulunan RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu ve beraberindeki heyet, Makedonya Radyo ve Görsel-İşitsel Medya Hizmetleri Ajansı Başkanı Zoran Trayçevski'yi ziyaret etti.

Trayçevski ve Fendoğlu basına kapalı olarak yapılan görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Fendoğlu ve Trayçevski iki kurum arasında yeni işbirliği anlaşması imzaladı.

Fendoğlu, iki kurum arasında ilk protokolün 2004 yılında imzalandığını ve bu yeni işbirliği anlaşmasının iki ülke arasında sevindirici bir olay olduğunu söyledi.

Protolün yenilenmesine ihtiyaç duyduklarını belirten Fendoğlu, "Önceki protokolümüz 10 yaşında. Bu zaman süresinde teknolojiler modernleşti, ifadeler, kavramlar yenilendi. Dolayısıyla bu yeni protokole ihtiyaç vardı. Bu protokolle genel paneller, sempozyumlar, ortak toplantılar ve teknolojik açıdan daha iyi bir yardımlaşma içerisine gireceğiz. Umuyorum bu protokol hayırlara vesile olur" diye konuştu.

Makedonya Radyo ve Görsel-İşitsel Medya Hizmetleri Ajansı Başkanı Zoran Trayçevski de, iki kurum arasında uzun süredir işbirliği olduğunu söyledi. Trayçevski, kurullar arasında imzalanan yeni anlaşmayla, radyo ve televizyon alanındaki tecrübe aktarımı, kanun tasarıları, eğitim, yeni düzenlemeler gibi alanlarda işbirliğinin derinleşeceğini kaydetti.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bugün başlayan ve yarın da Kosova'nın Prizren kentinde devam edecek olan "6. Gelecekte İletişim Çalıştay"ının sabah yapılan açılışına, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu,Makedonya Radyo ve Görsel-İşitsel Medya Hizmetleri Ajansı Başkanı Zoran Trayçevski ve Türk dünyasından çok sayıda gazeteci ile öğrenci katılmıştı. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküp'te '6. Gelecekte İletişim Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement