Üsküp'teki Bir Osmanlı Eseri Daha Tarihe Yakışır Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Üsküp'teki Bir Osmanlı Eseri Daha Tarihe Yakışır Hale Getirildi

Üsküp\'teki Bir Osmanlı Eseri Daha Tarihe Yakışır Hale Getirildi

Üsküp'ün merkezinde bulunan, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bahçe duvarı ve çevre düzenlemeleri yapılan yaklaşık 600 yıllık İshak Bey Camii, şanlı Osmanlı tarihine yakışır hale getirildi.

05.09.2011 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküp gezisinde camiyi de ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece Bursa'da değil Balkanlardaki ecdat yadigârı eserlerin de gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balkanlarda hayata geçirdiği tarihi ve kültürel miras çalışmalarına Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün merkezindeki İshak Bey Camii'ni de ekledi. Üsküp'ü fetheden Bursalı komutan Yiğit Paşa'nın oğlu İshak Bey tarafından yaptırılan ve 1438 yılında ibadete açılan İshak Bey Camii'nin bahçe duvarı ve çevre düzenlemesi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapıldı. İslam Birliği ve Üsküp Çayır Belediyesi'nin de işbirliğiyle hayata geçirilen çalışma ile yaklaşık 600 yıllık camii, şanlı Osmanlı tarihine yakışır hale getirildi.

Bursalı komutanlara saygı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Üsküp gezisi sırasında El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı Başkanı ve Üsküp Milletvekili Behicüddin Şehabi, Üsküp Müftüsü İbrahim Şabani ve Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti ile birlikte İshak Bey Camii'ni ziyaret etti. Balkanların Osmanlı tarihi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Altepe, Üsküp'ün İstanbul'dan 62 yıl önce fethedildiğini kaydetti. Bu nedenle Üsküp'ün de Osmanlı dönemi ilk eserleri bakımından zengin bir kent olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Burada Alaca Camii olarak da anılan bu eser Üsküp'ü fetheden Bursalı komutan Yiğit Paşa'nın oğlu İshak Bey tarafından yaptırılmış. Ecdat yadigârı bu eserleri ayağa kaldırarak, kültürümüzü bu bölgede de en iyi şekilde yaşatmayı hedefliyoruz. Bu camide çeşitli dönemlerde düzenleme çalışmaları yapılmış. Biz de en önemli eksiklik olan drenaj kanallarının yenilenmesi, bahçe duvarının yapılması ve çevre düzenini tamamladık. Bu çalışmada bize katkı veren Çayır Belediyesi ve İslam Birliği'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti ise, "Özellikle son yıllardır tarihi eserlerin ayağa kaldırılması yönündeki çalışmalarda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden önemli destekler alıyoruz. Bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başkanımız Recep Altepe'ye tüm Üsküp halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Üsküp Müftüsü İbrahim Şabani de İshak Bey Camii'ne yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üsküp'teki Bir Osmanlı Eseri Daha Tarihe Yakışır Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement