"Valileri Adam Gibi Seçin Türkiye'yi Uçurursunuz" - Son Dakika
Politika

"Valileri Adam Gibi Seçin Türkiye'yi Uçurursunuz"

"Valileri Adam Gibi Seçin Türkiye\'yi Uçurursunuz"

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, "Her yeri bırakın valileri adam gibi seçin Türkiye'yi uçurursunuz" dedi.

01.12.2012 16:21

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, "Her yeri bırakın valileri adam gibi seçin Türkiye'yi uçurursunuz" dedi.

Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) tarafından düzenlenen "Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalıştayı" sona erdi. Kapanış programı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Çalıştayda yapılan oturumların değerlendirmesini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Ataman ile möderatörler Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Recep Koçak ile Yrd. Doç. Dr. Tahsin İlhan yaptı.

Daha sonra kürüyse gelen Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, BİLSEM'de çocukların kendilerine eğitim veren öğretmenleri ile ilgili çok şikayetleri olduğunu ifade ederek, "Ankara'da da değinildi. 'BİLSEM öğrencileri öğretmenlerimizin seviyesine inmekten yorulduk' diye ifade kullanıyor. Çok ağrı bir ifade. Ben BİLSEM'le konuştuğum zaman BİLSEM'in öğretmeni de mutsuz, öğrencisi de mutsuz. Çocukları okulda mutsuzken, öğretmenlerini yeterli bulmazken, öğretmenlerde mutsuz. Mutsuz bir BİLSEM var. 'Peki niye var bu BİLSEM?' dediğimizde kıyamet kopuyor. Bir kurumun iki tarafı birden mutsuzsa kusura bakmayın. Bizim hangimizin mutluğu değil önce çocuğun mutluluğu üzerinde kurgu yapmamız lazım" diye konuştu.

"VALİLERİ ADAM GİBİ SEÇİN"

İncekara, genel eğitimin kalitesini değiştirmeden özel eğitimin kalitesini değiştirmenin mümkün olmadığını kaydetti. Yabancı ülkeler ile Türkiye'deki milli eğitim sistemine örnek veren İncekara, "Bir okul müdürünün hareket edebilmesi için 40 yerden imza alması lazım. Almanya'da, Yeni Zelanda'da böylemi? Hayır. Okul müdürü bir şeye karar verdiği zaman en geç harekete geçme zamanı 24 saattir. İl milli eğitim müdürü seçimle gelir. Bütçesi, parası, sorumluluğu kendisinindir. Kore ile nasıl kıyaslayacağım. Benim tutsak il milli eğitim müdürümle kendi başına hareket eden Kore'yi hangi şartlarda mukayese edeceğim? Suçlu arıyorsun bulamıyorsun. Bir şehrin valisi kadar büyür şehir. Damga vurur, kaderini değiştirir o şehrin. Sayın vali cumhurbaşkanı, başbakan, sayın vali her şey burada. Her attığı ize Tokat'ın kaderini değiştirebilir. Çünkü onun bir yerden izin almasına da gerek yok. Onun için ben diyorum ki her yeri bırakın valileri adam gibi seçin Türkiye'yi uçurursunuz" şeklinde konuştu.

Komisyon Üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş işe yurt dışında yaptıkları incelemeleri değerlendirdi. Türkiye'nin en büyük eksiklerinden birisinin üstün yetenekli öğrencileri eğitecek öğretecek öğretmenlere ihtiyaç olması olduğunu ifade eden Ataş, "Peki bunlar nereden yetişecek. Üniversitelerimize iş düşüyor. Bölümler açması gerekir diye düşünüyorum. Aile eğitimlerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Netice itibariyle Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi işini dert edinen insan yetiştirmek her alanda. Dert edindikten sonra herkes başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Komisyon üyesi AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise Türkiye genelinde 9 ay süre ile araştırma komisyonu olarak çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Yapılan çalışmaların önemine değinen Yüksek, yurt dışı temaslarında bu işle ilgili gönüllü, sevdalı öğretmenler gördüklerini ve sadece sayıl alanda değil sözel alanda da çocukların önüne açıldığını gözlemlediklerini kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Valileri Adam Gibi Seçin Türkiye'yi Uçurursunuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement