Varto Belediye Başkan Yardımcısı: Polis Alnından Vurdu (2) - Son Dakika
Güncel

Varto Belediye Başkan Yardımcısı: Polis Alnından Vurdu (2)

Varto Belediye Başkan Yardımcısı: Polis Alnından Vurdu (2)

Sırrı SAKIK: İSYANIMIZI DUYUN TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLER Muş'ta Belediye Meydanı'nda toplanan ve aralarında HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ile Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın da bulunduğu bir grup 4 kilometre yürüyerek Necmettin Dede Parkı'na geldi.

08.10.2014 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırrı SAKIK: İSYANIMIZI DUYUN TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLER

Muş'ta Belediye Meydanı'nda toplanan ve aralarında HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ile Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın da bulunduğu bir grup 4 kilometre yürüyerek Necmettin Dede Parkı'na geldi. Sırrı Sakık, burada yaptığı konuşmada Kobani'de zulüm yapıldığını buna karşı dik durmanın insani ve vicdani bir görev olduğunu söyledi. Türkiye'nin dört bir yanında Kobani'ye karşı direnenleri selamladığını bildiren Sırrı Sakık, "Ben size bir müjde vereyim. Telefonla Kobani'de PYD'nin temsilcileriyle görüştüm. Bana 'O it çetelerinin ağır makineli silahlarını imha ettik, şimdi göğüs göğüse çarpışıyoruz. Hodri meydan biz Kobani'yi, faşizme ve IŞİD çetelerine dar edeceğiz' dediler. Bu bir isyandır. İsyanımızı duyun ey Türkiye'yi yönetenler. Ey Türkiye halkı, bir halk soykırımla karşı karşıya, onun için sesimizi yükseltiyoruz. Mücadelemizi küçük hesaplara feda etmeye kimsenin hakkı yoktur. Artık Kürt hareketi büyümüştür" dedi.

Sırrı Sakık'ın konuşmasının ardından polise taş atan göstericiler tazyikli su ve biber gazı sıkılması üzerine ara sokaklara kaçtı. Daha sonra göstericiler Muş- Bingöl karayolunda lastik yakarak yolu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Varto Belediye Başkan Yardımcısı: Polis Alnından Vurdu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement