Venezuela'da Silahlı Saldırgan Eski Polis Memuru Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Venezuela'da Silahlı Saldırgan Eski Polis Memuru Öldürüldü

Venezuela'da kaçırdığı helikopterle başkent Caracas'ta hükümet binalarına saldırı düzenleyen firari eski polis memuru Oscar Perez'in öldüğü bildirildi.

17.01.2018 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela'da kaçırdığı helikopterle başkent Caracas'ta hükümet binalarına saldırı düzenleyen firari eski polis memuru Oscar Perez'in öldüğü bildirildi.

İçişleri Bakanı Nestor Reverol, yaptığı açıklamada, 6 aydır firari olan Perez ve silahlı adamları ile güvenlik güçleri arasında pazartesi günü Caracas yakınlarında çıkan çatışmada Perez'in öldürüldüğünü kaydetti.

Reverol, çatışmada 2 polisin hayatını kaybettiğini, 6'sının ise yaralandığını belirtti.

Perez, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, çatışma sırasında çekildiğini iddia ettiği bir video yayımlamıştı. Videoda yüzü kanlar içinde görülen Perez, askerlerin teslim olmalarına izin vermediğini, öldürmek için kendilerine ateş açtığını iddia etmişti.

Perez haziranda kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından Perez kaçmıştı.

Firari eski polis memuru kaçak olduğu dönemde Instagram'da paylaştığı çok sayıda videoda amacının Venezuela halkını kendisini aç bırakan zorba bir hükümetten kurtarmak olduğunu ileri sürmüştü.

Geçmişte polislik dışında pilotluk ve aksiyon filmi oyunculuğu da yapan Perez, bazıları için kahraman bazıları içinse tehlikeli bir suçlu olarak görülüyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Venezuela'da Silahlı Saldırgan Eski Polis Memuru Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement