"Vergi Maratonu" Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

"Vergi Maratonu" Yarışması Sonuçlandı

"Vergi Maratonu" Yarışması Sonuçlandı

3. ve 4. sınıf öğrencileriyle yüksek lisans öğrencilerini hedefleyen ve Mart ayında başlatılan Vergi Maratonu'na Türkiye'den yaklaşık 200 başvuru geldi.

31.05.2012 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 Mayıs Cuma günü gerçekleşen ülke finalinde zorlu elemelerden geçen 8 aday, jüri heyeti karşısında hem teknik hem de sunum becerilerini sergileyerek ter döktüler. Prof. Dr. Şükrü Kızılot ve Novartis Vergi Grubu Başkanı Nükhet Erkekel Irmak'ın yanı sıra Ernst & Young Vergi Hizmetleri Bölüm Başkanı Erdal Çalıkoğlu ve Vergi Bölümü Sorumlu Ortaklarından Sadık Ferik ve Dursun Özcan jüride görev aldılar.

Programın ilk etabında yarışmacılardan Türk Vergi Sistemi ve Hukuku alanında güncel konulardan yola çıkarak birer metin yazmaları istendi. İkinci etapta ise deneyimli Ernst & Young Vergi Uzmanlarının hazırladığı Vaka Analizinden giderek bu vakayı analiz etme, sorunları belirleme ve alternatif geliştirme, önerilerini jüri kuruluna sunma ve onları bulduğu çözüm yönünde ikna etme becerileri değerlendirmeye alındı.

Bu zorlu maratonda birinciliği Dokuz Eylül Üniversitesi 3. Sınıf Öğrencisi Dilek Karataş, ikinciliği İstanbul Üniversitesi 4. Sınıf öğrencisi Aykut Durdağı, üçüncülüğü ise Galatasaray Üniversitesi'nden 3. Sınıf öğrencisi Sergül Türkoğlu elde ettiler.

Maratonun Türkiye birincisi Dilek Karataş, Ekim 2012 tarihinde ABD Boston'da yapılacak maratonun uluslararası ayağında Türkiye'yi temsil edecek. Yarışma finalinin 66. Uluslararası Maliye Derneği Kongresinde gerçekleşmesinden dolayı 20'den fazla ülkeden gelecek finalistler bu vesileyle dünya çapında pek çok profesyonelle tanışma fırsatını da elde edecekler. Bu etapta katılımcılardan farklı kültürlerden gelen öğrencilerle yarışarak bir vakayı çözümlemeye çalışıp iş, teori ve pratik anlayışlarını geliştiriyor olmaları bekleniyor. Panel sonrasında finalistler prestijli bir seremoninin ardından duyurulacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Vergi Maratonu' Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement