Viking Kralı Odin Kumda Hayat Buldu - Son Dakika
Güncel

Viking Kralı Odin Kumda Hayat Buldu

Viking Kralı Odin Kumda Hayat Buldu

Antalya’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı.

02.06.2014 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı. Yaklaşık yüz heykelin yer aldığı festivalde Viking Kralı Odin'in heykeli için hazırlanan video şov, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin açılışı, Lara Beach'te Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Festival Direktörü Cem Karaca ve çok sayıda ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirildi. 12 farklı ülkeden 25 heykeltıraşın 3 hafta süren performansının ardından "İmparatorluklar-2" temasıyla yaklaşık 100 eser hazırlandı. Tarihe iz bırakan isimlerden olan Hun İmparatoru Attila, Kartacalı Hannibal, Viking Kralı Odin, Halid Bin Velid, Aslan Yürekli Richard ve Selahaddin Eyyubi gibi kişilikler ve Kubbetüssahra ile Taç Mahal gibi tarihi yapıların da yer aldığı festivalde ziyaretçiler için bu yıl Türkiye'de bir ilk uygulama olan video mapping gösterimi de yapıldı. Viking Kralı Odin'in kumdan heykeli üzerine özel hazırlanan ve kafa kısmına hareket özelliği kazandırıldığı sinevizyon gösterimi ile Kral Odin adeta hayat buldu. Yaklaşık 5 dakika süren gösterim, yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

Festival Direktörü Cem Karaca, "İmparatorluklar-2" temasıyla hazırladıkları serginin yaklaşık 10 ton nehir kumuyla hazırlandığını ve çok geniş bir kadroyla eserleri hazırladıklarını kaydetti. Serginin bu yıl daha çok sanatsever tarafından ziyaret edilmesini beklediklerini belirten Karaca, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne festivale destek vermelerinden dolayı teşekkür etti.

Festival, Antalya Valisi Öztürk, İl Emniyet Müdürü Tonbul'un Festival Direktörü Karaca'dan eserler hakkında bilgi alıp ziyaret etmesiyle sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Viking Kralı Odin Kumda Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement