Volgograd Heyetinin İzto Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Volgograd Heyetinin İzto Ziyareti

Volgograd Sanayi ve Ticaret Odası heyeti İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret etti.

22.04.2011 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Volgograd Sanayi ve Ticaret Odası heyeti İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret etti.

Rusya'dan gelen heyeti ağırlayan İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İZTO ve Volgograd ticaret odaları arasında 2003 yılında kardeş oda anlaşmalarının imzalandığını, ancak anlaşma şartlarının bugüne kadar yerine getirilemediğini, vize uygulamasının sona ermesi nedeniyle iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin de gelişeceğine inandığını söyledi.

İki ülke arasındaki ticaretin şu anda 26 milyar dolar düzeyinde olduğunu dile getiren Demirtaş, "İki ülke başbakanının koyduğu hedef ise 100 milyar dolar. Yeni dönemde ticaretin artmasını ve İzmir'in de bundan payını almasını umuyoruz" dedi.

Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Volgograd'dan gelecek bir öğrenciye de burs vereceklerini kaydetti.

Rus turistin daha çok Antalya bölgesini tercih ettiğini, İzmir'e gelen Rus turist sayısının çok yüksek olmadığını kaydeden Ekrem Demirtaş, ticareti turizmin tetiklediğini ve İzmir'e gelen turist sayısının artmasını istediklerini de söyledi.

Volgograd Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Alexander Belitsky bölgedeki yatırım olanaklarını anlatan bir sunum yaptıktan sonra iki ülke arasındaki ticari ilişkileri artırmayı istediklerini kaydetti.

Türkiye'nin Volgograd'ın en çok ticaret yaptığı ülkeler arasında 3. sırada olduğunu, ilk iki sırayı İtalya ve Ukrayna'nın aldığını da ifade eden Belitsky,

"Türkiye'yi en çok ticaret yaptığımız ülke haline getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Belitsky, Volgograd'a gelen iş adamı sayısının artmasını istediklerini de kaydetti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Volgograd Heyetinin İzto Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement