Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Çiftlikköy Belediyesi tarafından Beslenme ve Diyet Günleri Semineri düzenlendi.

12.02.2015 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiftlikköy Belediyesi tarafından Beslenme ve Diyet Günleri Semineri düzenlendi.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Nilüfer Duygu Yüceli, Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki programda, sağlıklı zayıflama, kilo almanın nedenleri, beden kitle endeksi, rejim türleri gibi konularda bilgi verdi.

Vatandaşların yeme ve içmelerine dikkat etmelerinin yanında spor da yapmaları gerektiğini belirten Yüceli, "Fiziksel aktivitelerin azalması, beslenme, yaş, cinsiyet, ırksal ve genetik özellikler, sigarayı bırakma, psikolojik rahatsızlıklar ve metabolik bozukluklar gibi pek çok faktör obeziteye neden olabilir. Yediğimiz yemeklerin enerji değerlerine bakmadan yiyoruz. Vücut ağırlığı arttıkça hareket kabiliyeti de azalıyor. Onun için yememize dikkat etmeli ve bol bol spor yapmalıyız" diye konuştu.

Yüceli, konuşmasından sonra sorulan soruları cevapladı.

Rektör Prof. Dr. Eruslu'nun ziyaretleri

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman ile Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ü ziyaret etti.

Eruslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevlerine yeni atanan Karaman ve Görgün'e "hayırlı olsun" dileklerini ilettiğini bildirdi.

Ziyaretlerinde görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Eruslu, bu tür ziyaretlere devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement