Yalsızuçanlar, Anadolu Bilgelerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Yalsızuçanlar, Anadolu Bilgelerini Anlattı

Yalsızuçanlar, Anadolu Bilgelerini Anlattı

Sadık Yalsızuçanlar 'Anadolu Bilgileri ve Bilgeliği' hakkında Seka Edebiyat ve Kültür Akademisinde Söyleşi gerçekleştirdi.

23.10.2012 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında usta kalem Sadık Yalsızuçanlar'ı Kocaelili sanatseverlerle buluşturdu. Yalsızuçanlar, Anadolu Bilgileri ve Bilgeliği konusunda bilgi verdi.

SANATSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nin Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'nde (SEKA) gerçekleşen söyleşiye, Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer, Emin Erdem, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Ali Vasfi Kurtu, uzman pedagog Ali Çankırılı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

ÜSTATLAR ANILDI

Sadık Yalsızuçanlar'ın akıcı sohbeti izleyenleri adeta büyüledi. Anadolu Bilgeleri ve Bilgeliği konusunda derinlemesine bir sohbet gerçekleştiren Yalsızuçanlar, Ahmet Yesevî, Hacı Bayram Veli, Niyâzî-i Mısrî, Yunus Emre, Kaygusuz Abdal ve Mevlana gibi büyük bilgelerden bahsetti. Bu yazarların tanınması gerektiğini söyleyen Yalsızuçanlar, "Mesnevi yazarlarının günümüze miras kalan önemli eserleri bulunmaktadır. Bu eserlerin derinlemesine incelenmesi gerekmektedir'' dedi.

SORULAR CEVAP BULDU

Sadık Yalsızuçanlar'ı dikkatle dinleyen konuklar söyleşinin ardından usta kaleme sorularını yöneltti. Salonda bulunan konukların sorularını cevaplayan Yalsızuçanlar'ı özellikle gençler bırakmak istemedi. Yalsızuçanlar, sohbet sonrasında Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'nin bahçesinde gençlerle bir süre deha sohbet etti. Ayrılmadan konuklarla hatıra fotoğrafları çektiren yazar, kendisini okurlarıyla buluşturduğu için Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalsızuçanlar, Anadolu Bilgelerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement