Yargıtay, Pınar Selek'in Cezasının Onanmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Yargıtay, Pınar Selek'in Cezasının Onanmasını İstedi

Yargıtay, Pınar Selek\'in Cezasının Onanmasını İstedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar Selek hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanmasını istedi.

02.01.2014 13:04  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar Selek hakkında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanmasını istedi. Başsavcılığın tebliğnamesi, davaya bakacak Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderildi.

7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada, tutuksuz yargılanan sosyolog Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Pınar Selek'in "Devletin hakimiyeti altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya matuf eylemde bulunmak" suçunu düzenleyen 765 sayılı eski TCK'nın 125. Maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkemenin kararının temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a geldi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı tebliğnamede, Selek hakkındaki hapis cezasının onanmasını istedi. Tebliğnamede, temyiz itirazlarının reddine, usul ve yasaya uygun hükümlerin onanmasına karar verilmesi talep edildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yargıtay, Pınar Selek'in Cezasının Onanmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • DOGRU ADAM: Kokuşmuş hukuk sistemimizin kokuşmuş bir kararı. 41 52 Yanıtla
  • hasan: öncelikle suçlu olarak yakalananların davalarını görün,yakalayamadıklarınızın değil.bu işi mit e havale edin onlar halletsin. 4 2 Yanıtla
  • kemal ALTINTAŞ: Ben bu bayan arkadaşın suçlandığı davadan birkaç kez berat ettiğini duymuştum.Bir takım tezgahların döndüğünü düşünüyorum.Son zamanlarda yargı üstünde de bir takım eleştiriler var birşeyde diyemiyorum.Sonra herşeyden önce sosyolog olan bu bayanın birşeylere kurban edilme ihtimalı da gözden kaçırılmamalıdır.Çünkü son yıllarda insanlarımız o kadar vicdansızlaştılar ki akıllara zarar.İnşallah adalet yerini bulur. 0 1 Yanıtla

Advertisement