Yarıyıl Tatili Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Yarıyıl Tatili Sona Erdi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi törenle başladı.

05.02.2018 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi törenle başladı.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Atatürk Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin ücretsiz, kaliteli ve modern eğitime sahip olması için önemli reformlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ülkenin önceliklerine göre eğitim reformlarını sürdüreceklerini dile getiren Durmuşoğlu, şunları kaydetti:

" Türkiye'de 2002 yılında eğitime ayrılan bütçe yüzde 9,4 iken 2018'de bu oran yüzde 18 ile 134,2 milyar lira olmuştur. Öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ortamı oluşturulması ve daha iyi fiziki şartlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla 2019 eğitim hedeflerimiz kapsamında ikili eğitimden normal eğitime geçiş çalışmalarımız devam etmektedir. 15 Temmuz darbe girişimi, eğitim konusunda yaşanan boşluk ihmallerin ülkemiz için ne tür felaketlere sebep olabileceğini çok acı bir şekilde göstermiştir. Hedefleriniz, yapmak istedikleriniz çok güzel ve büyük işler olsun. Faydasız bilgi ve boş geçen vakit zarardan başka bir şey değildir. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, ailelerimiz ve eğitim camiamız için hayırlar vesile olmasını diliyorum."

Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan da ilçede eğitimin daha üst noktalara taşınmasını hedeflediklerini ve ulusal düzeyde başarılara imza atılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Geleceği emanet edecekleri gençleri en iyi şekilde yetişmesinin öncelikleri olduğunu ifade eden Orhan, Önemli olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip topluma hazırlamaktır. Bunun gerçekleştirilmesi adına bütün kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Eğitim ve öğretimde başarının temel sırrı, sistemli, planlı çalışma ve disiplindir. Eğitim öğretimin ikinci dönemine iyi bir başlangıç ile başlamanızı diliyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yarıyıl Tatili Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement