Yazar Dilipak: 'Yeniden Tarih Okumamız Gerekiyor' - Son Dakika
Güncel

Yazar Dilipak: 'Yeniden Tarih Okumamız Gerekiyor'

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Doğu okuyor” projesi kapsamında Bitlis’e gelen Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak, katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

13.01.2014 08:19

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Doğu okuyor” projesi kapsamında Bitlis’e gelen Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak, katıldığı programda kurtuluş savaşı, Çanakkale savaşı ve İstanbul’un fethi başta olmak üzere birçok savaş ve tarihlerle ilgili tartışacak açıklamalarda bulundu.

Bitlis Valiliği tarafından Gazeteciler ve idareciler günü dolayısıyla Tatvan ilçesinde düzenlenen yemekte konuşan Akit Yazarı Dilipak,” Yeni bir dünya kuruluyor. 19. Yüz yılda sonu oluşan kurum ve kavramlarla 21. Yüz yılı açıklamak mümkün değil. Onun için yeniden tarih okumamız gerekiyor. Bize okutulan tarihlerin hiç biri doğru değil. Ne biz Anadoluya 1071’de geldik, ne bu kurtuluş savaşı gerçek kurtuluş savaşı, ne İstanbul’un fethi gerçek İstanbul’un fethidir yok böyle bir şey. Biz Bizans ile savaşmadık. Fatih Sultan Mehmet Bizans İmparatoruyla bir cellele girdi. Yoksa bizim halka bir sorunumuz yok. Ne Çanakkale’nin Çanakkale savaşı Çanakkale’de ki gerçeği anlatır. Bunların hiç biri gerçek değil. Tarihte maniküle edildi, bu güne ilşkin dünya gerçekleri de.” Dedi.

Dünyanın beşten büyük olduğunu ifade eden Dilipak, “birinci ve ikinci dünya savaşlarının sonuçlarına göre kurulan birleşmiş milletler güvenlik konseyinin yaptırımlarıyla sınırlı bir dünya gerçek bir dünya değil. Onun için inşallah bundan sonra herkesin bu yeni şartlara göre hem kendini hem de çocuklarını hazırlamaları gerekiyor. Çok dilli olacaz, çok kültürlü olacaz, daha dürüst olacaz, daha cesur olacaz, daha çok çalışacaz. Bizim kurtuluşumuz islam, Türk dünyasının, Arap dünyasının, Türklerin daha doğrusu tüm insanlığın kurtuluşu olacaktır.” Diye konuştu.

VALİ YURDAKUL: BİR TAŞLA 3 KUŞ VURDUK

Düzenlenen yemek programından sonra konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, gazeteciler günü, idareciler günü ve kandil olması vesilesiyle bir taşla 3 kuş vurduklarını ve 3 programı da bir arada yaptıklarını söyledi.

Gazetecilerin ve idarecilerin hem gününü hem de kandilini tebrik ettiğini belirten Vali Yurdakul, “Aslında bir kamu görevi yapan gazetecilerimizin gazeteciler gününü kutluyoruz. Gazetecilik mesleği gerçekten çok önemli bir meslek. İnşallah gazeteci arkadaşlarımız gerek ülkemiz gerekse ilimiz için özel ve güzel haberlere imza atmaya devam ederler. Ben meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca idarecilerimiz de yine önemli bir meslekleri icra ediyorlar. İlimiz için, vatandaşlarımız için yapılan tüm hizmetlerde emekleri büyük. Bu vesile ile idareci meslektaşlarımızın da gününü kutluyorum. Ayrıca hepsinin mevlit kandilini de tebrik ediyorum.” Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yurdakul tarafından Yazar Dilipak’a meşhur Ahlat bastonu hediye edildi. Vali Yurdakul, gazeteci ve idarecilere de çeşitli hediyeler takdim etti.

Düzenlenen yemeğe Bitlis Valisi Veysel Yurdakul başta olmak üzere, ilçe kaymakamları ve eşleri, idareciler ve ilde görev yapana basın mensupları katıldı.

HAKAN OKAY

Yazar Dilipak: \'Yeniden Tarih Okumamız Gerekiyor\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yazar Dilipak: 'Yeniden Tarih Okumamız Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement