Ydü Müzik Öğretmenliği ve Üstün Zekalılar Öğretmenliği Programlarına YÖK Onayı - Son Dakika
Güncel

Ydü Müzik Öğretmenliği ve Üstün Zekalılar Öğretmenliği Programlarına YÖK Onayı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Ataürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ve Üstün Zekalılar Öğretmenliği Programları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan (YÖK) onay aldı.

08.05.2013 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Ataürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ve Üstün Zekalılar Öğretmenliği Programları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan (YÖK) onay aldı.

YDÜ'nden yapılan açıklamaya göre, 2013-2014 öğretim yılından itibaren YÖK tarafından onaylanan Müzik Öğretmeliği ve Üstün Zekalılar Öğretmenliği programlarına, bu yıldan itibaren OSYM Kılavuzunda yer verildi.

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Müzik Öğretmenliği Bölümü'nün en temel amacının öğretmen adaylarına, müzik öğretmeninin sahip olması gereken sanat bilgisi, yaratıcılık ve el beceriler ile birlikte bunları eğitime ve sanata aktarmayı kazandırmak, ve ilk ve ortaöğretim kurumlarında görev yapacak olan kaliteli müzik öğretmenlerini ve sanatçılarını yetiştirmek olduğunu belirtti.

-Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü Türkiye'de 2 Üniversitede Var-

Uzunboylu, Üstün Zekalılar Öğretmenliği Programının başlıca amaçlarının ise, okullarında üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin kırıklığa (harcanmadan) uğramadan ihtiyaçları olan eğitimi alabilmeleri için, onların özelliklerine uygun eğitim ve öğretimi yürütebilecek öğretmenleri yetiştirmek ve Üstünlüğün ve yetenekli olmanın bünyesi ile, üstün ve yetenekli çocukların ve onların öğretmenlerinin eğitimine ilişkin araştırma yapmak ve yayınlamak olarak belirlendiğini kaydetti.

Üstün zekalılar öğretmenliği programından mezun olacak öğretmenlerin özellikle özel okulların ilgisini çekeceğini ve bu bölüm mezunlarını istihdam edeceğini dile getiren Uzunboylu, bu programın Türkiye'de sadece 2 üniversitede olduğunu, programdan mezun olacakların iş bulma şansının çok yüksek olacağını belirtti.

Hüseyin Uzunboylu, şunları kaydetti:

"Yapılacak olan genel yetenek sınavı sonuçlarına göre, müzik öğretmenliği programına Kuzey Kıbrs Türk Cuhuriyeti (KKTC) yurttaşlarından 10, Türkiye Cumhuriyeti (TC) yurttaşlarından ise 40 öğrenci kabul edilecektir. KKTC uyruklu öğrenciler Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavına, TC uyruklu öğrenciler ise ÖSYM sınavına katılma zorunluluğu olmakla birlikte, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri mezunları için 140 ve üzeri puan diğer lise mezunları için ise en az 180 puan ve üzeri almaları ön koşul olarak aranmaktadır.

Üstün Zekalılar Öğretmenliği programında öğrenim görmek isteyen KKTC uyruklu öğrencilerin Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavından başarılı olmasının, TC uyruklu öğrenciler ise ÖSYM sınavına katılarak en az 180 puan ve üzeri almaları ön koşul olarak aranacağını, Üstün Zekalılar Öğretmenliği programına KKTC'den 10 ve Türkiye'den ise toplam 60 öğrenci alacağız." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ydü Müzik Öğretmenliği ve Üstün Zekalılar Öğretmenliği Programlarına YÖK Onayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement