Yeni Film Fonu birinci yaşını dün gece kutladı! - Son Dakika
Güncel

Yeni Film Fonu birinci yaşını dün gece kutladı!

Yeni Film Fonu birinci yaşını dün gece kutladı!

!f İstanbul'da dün; Anadolu Kültür ve !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin ortaklığında geçen yıl başlayan Yeni Film Fonu, birinci yaşını dün gece Cezayir'de düzenlenen bir geceyle kutladı.

25.02.2016 17:05  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk bağımsız film fonu olma özelliği de taşıyan ve insan haklarını ilke edinen belgesel filmlere destek olan Yeni Film Fonu'nun gecesine, Osman Kavala, Adam Curtis, Yeşim Ustaoğlu, Mert Fırat, Barış Pirhasan, Yiğit Özşener, Gündüz Vassaf, Şener Özmen gibi sinema ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı.

!f İstanbul'da bugün; yılın en iyi ve ödüllü belgesellerinden ikisi başkahramanlarının katılımıyla gösterimde. A Syrian Love Story/Suriyeli Aşk Hikâyesi'nde hikâyesini izleyeceğimiz Raghda ve The Russian Woodpecker/Rus Ağaçkakanı'nda mücadelesini izleyeceğimiz sanatçı Fedor Aleksandroviç, gösterimlerin ardından seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

!f İstanbul'da yarın; İran sinemasının çok konuşulan filmlerinden Black Horse Memories/Kara At Hatıraları'nın yönetmeni Shahram Alidi, Gürcistan filmi When The Earth Seems To Be Light/Yeryüzü Aydınlıkken'in yönetmenlerinden Amuna Karumidze ile David Meskhi ve "Gökkuşağı" bölümünde gösterilecek Desire Will Set You Free/Arzu Seni Özgür Bırakacak'ın yönetmeni Yony Leyser, gösterimlerin ardından salonda olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Film Fonu birinci yaşını dün gece kutladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement