Yeni Kaymakam Göl Dibindeki Bazilikaya Daldı - Son Dakika
Güncel

Yeni Kaymakam Göl Dibindeki Bazilikaya Daldı

Yeni Kaymakam Göl Dibindeki Bazilikaya Daldı

Bursa’nın İznik ilçesine bir hafta önce tayin olan Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, dalgıç kıyafeti giyerek, göl dibindeki bazilikaya daldı.

07.08.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İznik ilçesine bir hafta önce tayin olan Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, dalgıç kıyafeti giyerek, göl dibindeki bazilikaya daldı.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, ayağının tozuyla, İznik gölünün serin sularına gömülü olan bazilikaya daldı. Pehlivan'a Belediye Başkanı Osman Sargın ve Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin de eşlik etti. Pehkivan, Sargın ve Şahin, sabah 07.00'dde dalgıç kıyafetlerini giyip, "dünyanın 10. keşfi" olarak gösterilen sualtındaki bazilikaya daldı. Sulatında 15 dakika kalarak bazilikayı inceleyen Kaymakam Pehlivan, "Bilindiği üzere İznik'e geleli henüz bir hafta oldu. Başta belediye başkanımız olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlardan İznik hakkında bilgiler almaya ve tanımaya çalışıyorum. Bize bahsedilen konuların içerisinde en önemlisinin İznik gölünde bulunan bazilika olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Bura Bursa Büyükşehir Belediye desteği ve Kültür Bakanlığı'nın izniyle ön hazırlık çalışması başlatıldı. Bazilika'nın araştırmasını Prof. Dr. Mustafa Şahin başkanlığındaki 25 kişilik sualtı arkeoloji ekibi yapıyor" dedi.

Su altında bulunan bazilikanın başta İznik olmak üzere Türkiye ve dünya için önem arz edeceğini vurgulayan Pehlivan, "Bu sayede ilklerin yaşanabileceği projeler söz konusu. Bunun heyecanı bizlere yansımış durumda. O heyecanla İznik'e gelişimizn ilk haftasında bizzat yakinen görme fırsatı bulduk. Her şeyden önce binlerce yıllık bir eser ortaya çıkarılacak" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Kaymakam Göl Dibindeki Bazilikaya Daldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement