Yeni Nesiller Geçmişiyle Tanışıyor - Son Dakika
Güncel

Yeni Nesiller Geçmişiyle Tanışıyor

Yeni Nesiller Geçmişiyle Tanışıyor

Büyükşehir Belediyesi'nin yeni nesilleri kentin geçmişiyle tanıştırmayı planladığı proje, Akçakoca Sempozyumu ile başlayacak.

26.02.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentin bugününe olduğu kadar geçmişine de önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ''Yeni Nesiller Geçmişiyle Tanışıyor'' projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında Kocaeli'nin kurucu şahsiyetlerini yeni kuşaklarla buluşturarak, milli ve manevi değerlere dayalı bir tarih şuuru oluşturulması amaçlanıyor.

KOCAELİ'NE ADINI VEREN AKÇAKOCA

Bu bağlamda hazırlanan proje kapsamında Akçakoca, Karamürsel, Yahya Kaptan, Sırrıpaşa, Çoban Mustafa Paşa, Osman Hamdi Bey gibi Kocaeli'yi Kocaeli yapan kurucu şahsiyetlerin ilköğretim ve lise çağındaki gençlere tanıtılması hedefleniyor. Bu proje kapsamında ilk olarak tanıtılacak büyüğümüz Kocaeli'ne de adını veren Akçakoca olacak.

ULUSLARARASI AKÇAKOCA SEMPOZYUMU

Akçakoca'yı tanıtmak için yapılacak etkinlikler arasında; 2-4 Mayıs 2014 "Uluslararası Gazi Akçakoca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu" yer alıyor. Sempozyumda ilk olarak sunulacak bildiriler, alanında önemli araştırmacıların Kocaeli ve çevresi hakkında yapacakları çalışmalar ve sunacakları tebliğler, önemli bir birikimin sağlanmasına ve gelişimin önündeki engellerin aşılmasına, yeni projelerin gündeme getirilmesine katkı sağlayacak. Sempozyumun ikinci ana konusu ise ilimize adını veren ve bölgenin fatihi olan Akçakoca olacak. Bu uluslararası sempozyumla şehrimizin daha iyi tanınması sağlanacak.

WWW.AKCAKOCAİLİSEMPOZYUMU.COM

2-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılması planlanan uluslararası sempozyum kapsamında şu ana kadar tüm üniversitelerdeki başta tarih bölümlerinin öğretim üyeleri olmak üzere 750 akademisyene ulaşıldı. Bunlardan çok önemli bir bölümü sempozyumda tebliğ sunacağını beyan etti. Öte yandan sempozyumla ilgili bilgilere www.akcakocailisempozyumu.com internet adresinde de ulaşılabilecek.

TEBLİĞLERDEN KİTAP YAYIMLANACAK

Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Prof. Dr. Haluk Selvi ve Yrd. Doç. Dr. Bilal Çelik'in danışmanlığını üstlendiği sempozyum sonucunda ortaya çıkacak tebliğlerden "Akçakoca ve Koca İli" adıyla kentle ile ilgili kalıcı bir eser yayımlanacak.

AKÇAKOCA OTAĞI VE MEZARININ RESTORASYONU

Öte yandan Kandıra sınırları içerisinde yer alan Akçakoca Anıtı, yıllar içerisinde deforme olmuş durumda. Akçakoca'nın anıtı Büyükşehir tarafından iyi bir restorasyon, çevre düzenlemesi ile insanlar için çekici bir mekana dönüştürülecek. Bununla ilgili proje uygulaması da başlatıldı. Bu mekan hem öğrenciler tarafından hem de "Gez Gör Kocaeli" kapsamında Kocaeli'ni gezen vatandaşlar tarafından ziyaret edilecek.

"KIL ÇADIRLARIN DÜŞÜ, AKÇAKOCA" TİYATRO OYUNU

Sempozyum dahilinde A. Kadir Bozkurt'a "Kıl Çadırların Düşü, Akçakoca" adlı bir senaryo yazdırıldı. Bu oyunun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahneye konulmak üzere provalarına başlandı. Tiyatro oyununun sempozyumun yapılacağı tarihlerde sahneye konulması bekleniyor.

AKÇAKOCA ANI EVİ VE KENT BELLEĞİ MÜZESİ

Hayata geçirilmesi planlanan ''Akçakoca Anı Evi ve Kent Belleği Müzesi'' farklı bir konsepte sahip olacak. Akçakoca'dan başlamak üzere kentin belleği bu müzede sergilenecek. Duvara fotobloklar ve önünde vitrinler ile kent belleği anlatılacak. Akçakoca'nın balmumu heykeli yapılacak. Seka alanı içerisinde yer alan eski evlerden biri, bu anlamda restore edildi. Yine sempozyumun yapılacağı tarihlerde bu müzenin de açılışı yapılacak.

Sempozyum Düzenleme Kurulu;

Prof. Dr. Zekeriya Kurşun(Marmara Üniversitesi), Prof. Dr. Haluk Selvi(Sakarya Üniversitesi), Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan(Kocaeli Üniversitesi), Doç. Dr. İbrahim Şirin(Kocaeli Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. M. Bilal Çelik(Sakarya Üniversitesi)

Sempozyum Bilim Kurulu;

Prof. Dr. Adnan SOFUOĞLU, Prof. Dr. Azmi ÖZCAN, Prof. Dr. Durdun Ali AKBULUT, Prof. Dr. Emre DÖLEN, Prof. Dr. Enis ŞAHİN, Prof. Dr. Enver KONUKÇU, Prof. Dr. Erdoğan KESKİNKILIÇ, Prof. Dr. İdris BOSTAN, Prof. Dr. Mehmet ALPARGU, Prof. Dr. Nedim İPEK, Prof. Dr. Osman KÖSE, Prof. Dr. Sabahattin ÖZEL, Prof. Dr. Süleyman BEYOĞLU, Prof. Dr. Yavuz ASLAN, Prof. Dr. Yücel ÖZTÜRK, Doç. Dr. Erhan AFYONCU, Doç. Dr. Kemalettin KUZUCU, Doç. Dr. Yaşar BÜLBÜL

Katılacağını bildiren akademisyenler;

Prof. Dr. Adnan SOFUOĞLU, Prof. Dr. Ahmet GÜNEŞ, Prof. Dr. Atilla ÇETİN, Prof. Dr. Dursun Ali AKBULUT, Prof. Dr. Ebubekir SOFUOĞLU
Prof. Dr. Emre DÖLEN, Prof. Dr. Engin BEKSAÇ, Prof. Dr. Enis ŞAHİN,
Prof. Dr. Enver KONUKÇU, Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Prof. Dr. Halil İNALCIK, Prof. Dr. Haluk SELVİ, Prof. Dr. Hamza GÜNDOĞDU, Prof. Dr. İdris BOSTAN, Prof. Dr. Mehmet BEŞİRLİ, Prof. Dr. Mehmet İNBAŞI, Prof. Dr. Metin HÜLAGÜ, Prof. Dr. Metin TUNCEL, Prof. Dr. Mihai MAXIM, Prof. Dr. Mustafa KESKİN,Prof. Dr. Nedim İPEK, Prof. Dr. Nermin ERSOY, Prof. Dr. Nevnihal ERDOĞAN, Prof. Dr. Osman KÖSE, Prof. Dr. Özer ERGENÇ, Prof. Dr. Rhoads MURPHEY, Prof. Dr. Sabahattin ÖZEL, Prof. Dr. Sait ÖZTÜRK, Prof. Dr. Süleyman BEYOĞLU, Prof. Dr. Yusuf OĞUZOĞLU, Prof. Dr. Yücel ÖZTÜRK, Prof. Dr. Zeynep AHUNBAY, Doç. Dr. Ahmet GÜNDÜZ, Doç. Dr. Bekir GÜNAY, Doç. Dr. Bülent BAKAR, Doç. Dr. Bünyamin KOCAOĞLU, Doç. Dr. Deniz DEMİRARSLAN, Doç. Dr. Hakan KIRIMLI, Doç. Dr. İbrahim ŞİRİN, Doç. Dr. Kemalettin KUZUCU, Doç Dr. Mehmet Serhat YILMAZ, Doç. Dr. Necdet GÖK, Doç Dr. Oya ŞENYURT, Doç. Dr. Ömer ÇAKIR, Doç. Dr. Önder BAYIR, Doç. Dr. Önder DUMAN, Doç. Dr. Safiye KIRANLAR, Doç. Dr. Ümit EKİN, Yrd. Doç. Dr. Sonay AYYILDIZ, Yrd. Doç Dr. Rahime AYDIN ER, Yrd. Doç. Dr. Emine DİNGEÇ, Yrd. Doç. Dr. Fikrettin YAVUZ, Yrd. Doç. Dr. Güçlü TÜLÜVELİ, Yrd. Doç. Dr. Hanefi BOSTAN, Yrd. Doç. Dr. Hülya ÇELİK, Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş DEMİRKOL, Yrd. Doç. Dr. Levent DÜZCÜ, Yrd. Doç. Dr. Mahmut AKKOR, Yrd. Doç. Dr. Mehmet KAYA, Yrd. Doç. Dr. Mehmet SARIOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Mehtap ÖZBAYRAKTAR, Yrd. Doç. Dr. Mustafa SARI, Yrd. Doç. Dr. Özkan ERTUĞRUL, Yrd. Doç. Dr. Serkan YAZICI, Yrd. Doç. Dr. Şennur KAYA, Yrd. Doç. Dr. Turgut SUBAŞI, Yrd. Doç. Dr. Tülin ÇORUHLU, Yrd. Doç. Dr. Vedat TURGUT, Yrd. Doç. Dr. Yaşar BAŞ, Yrd. Doç. Dr. Yüksel GÜNGÖR, Dr. Aslıhan AKPINAR, Dr. Çağatay ÇAPRAZ, Dr. Gerşom Qibrisçi, Dr. Levent ATALI, Dr. Yusuf ÇAM, Oğuz POLATEL, E. Talha KOCACIK, Mert SANDALCI, F. Yavuz ULUGÜ

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Nesiller Geçmişiyle Tanışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement