Yeniçağa'da Şair Dertli Anıldı - Son Dakika
Yerel

Yeniçağa'da Şair Dertli Anıldı

Yeniçağa\'da Şair Dertli Anıldı

Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde ünlü halk ozanı Şair Dertli, Yaşar Çelik Vakfı’nın düzenlediği törenle anıldı.

05.03.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde ünlü halk ozanı Şair Dertli, Yaşar Çelik Vakfı'nın düzenlediği törenle anıldı.

Şair Dertli Kültür Parkı'nda gerçekleştirilen törene Bolu Vali Yardımcısı Nejdet Özeroğlu, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Yeniçağa Kaymakamı Fahrettin Demir, Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, işadamı Yılmaz Becikoğlu ile ilçe halkı katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteranının konseri ile başlayan programda açılış ve hoş geldiniz konuşmasını yapan Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yaşar Çelik Vakfı 2. Başkanı Ahmet Kızıltan, "Yaşar Çelik Vakfı olarak düzenlemiş olduğumuz Şair Dertli Anma Günü'ne teşriflerinden dolayı tüm protokole ve misafirlere hoş geldiniz der teşekkür ederim" dedi.

Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu da konuşmasında Şair Dertli'nin bölge için önemli bir kültürel değer olduğunu belirtti.

Son olarak Yaşar Çelik Vakfı onursal başkanı hayırsever iş adamı Yaşar Çelik de yaptığı konuşmada, "Kıymetli misafirler, Yaşar Çelik Vakfı olarak düzenlediğimiz dördüncü kuşaktan dedemiz olan Şair Dertli Anma Programına hoş geldiniz. Vakfımız olarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizler Yeniçağa sevdalısıyız ve her şeyi Yeniçağa için yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmalar ardından musiki dinletisi yapıldı ve aşıklar dertli şiirlerini seslendirdiler. Program sonrasında katılan tüm misafirlere yemek ikram edildi. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeniçağa'da Şair Dertli Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement