Yerköy'de Üniversite Öğrencilerine "İş Arama Becerileri" Semineri - Son Dakika
Yerel

Yerköy'de Üniversite Öğrencilerine "İş Arama Becerileri" Semineri

Yozgat İŞKUR Müdürlüğü tarafından, Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilere yönelik iş arama teknikleri semineri düzenlendi.

23.04.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat İŞKUR Müdürlüğü tarafından, Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilere yönelik iş arama teknikleri semineri düzenlendi.

İş ve meslek danışmanı Abdullah Abdülkadir Karaduman, okulun konferans salondaki seminerde öğrencilere İŞKUR faaliyetleri, iş arama kanalları, mülakat teknikleri, özgeçmiş (cv) hazırlama, iş görüşmesinin incelikleri gibi konularda bilgiler verdi.

Üniversite öğrencilerinin, iş yaşamına geçişlerinde doğru karar alabilmeleri için bu tür seminer verdiklerini söyleyen Karaduman, şunları kaydetti:

"Yozgat ve ilçelerinde bulunan üniversite öğrencilerine yönelik iş yaşamına geçiş süreçlerinde kariyerleriyle ilgili doğru kararlar alabilmeleri ve bu doğrultuda kariyer hedeflerini gerçekleştirmeleri için, iş arama-bulma sürecinde önemli olan bazı becerilerin farkına varmaları, geliştirmeleri amacıyla bu tür seminerler yapmaktayız. Türkiye'deki üniversite mezunlarının büyük kısmı mezun olduktan sonraki süreçte iş arama kanallarını etkin şekilde kullanamadıkları için hayal ettikleri işi kaybediyorlar. Bunu önlemek için yapılması gereken doğru işi doğru kanalla aramak ve firma, pozisyona uygun özgeçmiş (CV) hazırlamaktır. Üniversite hayatı biten öğrenciler mezun olduktan sonraki süreçte nasıl hedef belirlemeli, iç motivasyonu nasıl kazanması gerekiyor, etkin bir CV nasıl hazırlanır bunlar hakkında detaylı bilgiler vermekteyiz."

İş ve meslek danışmanı Burçin Arslanbulut ise iş arama sürecinin ikinci basamağı olan mülakat teknikleri konulu sunum yaptı.

Kişilerin kariyer hayatını ciddi anlamda etkileyen mülakat teknikleri hakkında detaylı bilgi veren Arslanbulut, "İyi bir özgeçmiş mülakatın kapısını açacaktır. Fakat bu işe girdiğiniz anlamına gelmiyor. Burada kişilerin yapması gereken şey mülakata gitmeden önce pozisyonla bağlantılı olarak kendi özelliklerini iyi analiz etmeli, ev ödevine iyi çalışmalı ve bunları işverenlere doğru kanallarla aktarmalıdır" şeklinde konuştu.

Seminer sonrasında, Matrax Tiyatro Topluluğu tarafından "Mülakat teknikleri" isimli gösteri sahnelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerköy'de Üniversite Öğrencilerine 'İş Arama Becerileri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement