Yiğidolar, Trabzonspor'a Karşı Bin 385 Gündür Galibiyete Hasret - Son Dakika
Yerel

Yiğidolar, Trabzonspor'a Karşı Bin 385 Gündür Galibiyete Hasret

Önder Felek - Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Trabzonspor'u konuk edecek Sivasspor, rakibine karşı ligde bin 385 gündür galibiyete hasret.

09.02.2013 11:50

Önder Felek - Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Trabzonspor'u konuk edecek Sivasspor, rakibine karşı ligde bin 385 gündür galibiyete hasret.

Trabzonspor'u en son 2008-2009 sezonunun 29. haftasında 25 Nisan 2009'da Sivas'ta 3-0 mağlup eden Yiğidolar, bu karşılaşmanın ardından rakibiyle yaptığı 7 lig maçının 6'sından mağlubiyetle, 1'inden beraberlikle ayrıldı.

Bordo-mavili ekibe karşı son galibiyetini bin 385 gün önce elde eden Sivasspor, Trabzon temsilcisine 2009-2010 sezonunda 2-1 ve 3-1, 2010-2011 sezonunda 6-1 ve 3-2'lik skorlarla yenildi.

Trabzonspor ile 2011-2012 sezonunda Sivas'ta 2-2 berabere kalan kırmızı-beyazlılar, sezonun ikinci yarısında rakibine dış sahada 2-1 mağlup oldu. Kırmızı-beyazlılar, bu sezonun ilk yarısında da Trabzonspor'a deplasmanda 1-0 yenildi.

Karadeniz ekibiyle yaptığı son 7 lig maçında galibiyet sevinci yaşayamayan ve bu periyotta kalesinde 19 gol gören Sivasspor, 8 kez de rakip fileleri havalandırdı.

Sivasspor Teknik Direktörlüğü görevini 2010-2011 sezonunun 10. haftasından itibaren sürdüren Rıza Çalımbay'ın, kırmızı-beyazlı ekibin başında bordo-mavililere karşı galibiyeti bulunmuyor.

Çalımbay döneminde Trabzonspor ile 4 kez karşılaşan Sivasspor, bu maçların 3'ünden mağlubiyetle, 1'inden ise beraberlikle ayrıldı.

-Çalımbay ile Kafkas'ın taktik savaşı-

Rıza Çalımbay ile Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, birbirlerine karşı 7. kez taktik savaşı verecek.

Çalımbay, Eskişehirspor ve Sivasspor'u çalıştırdığı dönemde, teknik direktörlük kariyerine Kayserispor'da başlayan, ardından da Gaziantepspor'da görev yapan Tolunay Kafkas ile 6 kez kozlarını paylaştı. Bu karşılaşmalardan 4'ünü Kafkas'ın, 2'sini de Çalımbay'ın çalıştırdığı takımlar kazandı.

-Çalımbay'ın yarınki maçla ilgili görüşleri-

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileri için istatistiklerin değil, sahada verilen mücadelenin önemli olduğunu belirtti.

Ligde her geçen hafta daha zorlu ve kritik maçlara çıktıklarını ifade eden Çalımbay, kazanılan her puanın çok önemli olduğunu vurguladı. Her takımın birbirini yenebilecek güçte olduğuna dikkati çeken Çalımbay, bu nedenle her maça aynı ciddiyetle hazırlandıklarını söyledi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan deplasmanda 3 puan aldıklarını anımsatan Çalımbay, Trabzonspor'a karşı da iyi mücadele edip sahadan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini kaydetti.

Çalımbay, ligde ve kupada yollarına devam etmek istediklerini belirterek,

"20 günde 7 maç yaptık. Dar kadro nedeniyle sıkıntı yaşadık. Kupada grupta yapacağımız Bursaspor maçına kadar maç trafiğinin azalması bizim için avantaj" diye konuştu.

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yiğidolar, Trabzonspor'a Karşı Bin 385 Gündür Galibiyete Hasret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement