Yıldırım-Rafini Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Yıldırım-Rafini Ortak Basın Toplantısı

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor.

24.01.2018 15:53

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmuş ve etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları sürdürülüyor." dedi.

Başbakan Yıldırım ve Nijer Başbakanı Brigi Rafini, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi, soruları yanıtladı.

Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde dost ve kardeş ülke Nijer'in, Türkiye'nin yanında yer aldığını hatırlattı.

Nijer'in demokrasiden yana darbeye karşı net bir duruş sergilediğini belirten Yıldırım, "Bununla da kalmadınız, ülkenizde faaliyet gösteren bu terör örgütüne ait FETÖ okullarını hemen Maarif Vakfına devrettiniz ve böylece terör örgütüne gereken karşılığı verdiniz. Bunun için ülkemiz ve milletimiz adına sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Bir basın mensubunun, terörle ortak mücadele ve Zeytin Dalı Harekatı'ndaki son duruma ilişkin sorusu üzerine Yıldırım, son yıllarda Boko Haram, DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütlerinin saldırısına maruz kalan Nijer'e Türkiye olarak verdikleri destekleri sürdüreceklerini dile getirdi.

Yıldırım, özellikle G5 ortak askeri gücünün kurulmasını ve bu güce uluslararası toplumun sağladığı desteği önemsediklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanın da ifade ettiği gibi terör dünyanın başının belası, insanlığın ortak sorunu. İster Nijer'de ister Avrupa'da ister Türkiye'de ister Pakistan'da ister dünyanın neresinde olursa olsun terör; masum, mazlum insanları gözünü kırpmadan öldüren, istikrarı bozan ve ülkelerin huzuruna kasteden alçak örgütlerdir. Bunların adının ne olduğunun önemi yok. Hepsinin hedefi aynıdır; insanlara karşı zulmetmek, baskı kurmak, onların hayatına kastetmek, böylece ülkelerin güvenliğini ve istikrarını zaafa uğratmak. Bu konuda 40 yıllık tecrübeye sahip bir ülkeyiz."

Terörün her türlüsüne karşı amansız bir mücadele verdiklerini ifade eden Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın amacının, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak, bölgede terör oluşumlarına son vermek, orada yaşayan Kürt, Arap ve Türkmenler üzerindeki zulmü kaldırmak olduğunu belirtti. Yıldırım, şunları söyledi:

"Ayrıca Afrin bölgesinden, hudutlarımızın dışından ülkemize vaki saldırıların, füze saldırıları ve terör saldırılarının önüne geçmek ve ülkemizin, sınırlarımızın güvenliği, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla bu operasyon başlamıştır. 5'inci günündeyiz. Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmuş ve etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Bundan sonra ne olacak diye sorarsanız, bölge terörden, PKK/YPG/PYD bunlar hepsi aynı terör örgütü ve DEAŞ'tan tam anlamıyla temizleninceye kadar, ülkemize yönelik, bölgede yaşayan Kürtlere, Araplara ve Türkmenlere yönelik hiçbir silahlı tehdidin, eylemin kalmayacağı anlaşılıncaya kadar bu operasyon sürecek. Planlandığı şekilde gidiyor. Herhangi bir sorunumuz yok."

Yıldırım, "Yarın 25 Ocak, 1996'da Ege Denizi'nde yaşanan Kardak kayalıkları krizinin yıl dönümü. Bölgede uzun süredir bir hareketlilik var. Bu konuda değerlendirmeniz olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kardak'ta 96'da yaşanan krizi bugüne taşımak, bununla ilgili bir faaliyet göstermek, yeni bir kriz oluşturmak komşuluğa yakışmaz. Biz terörle mücadeleyle meşgulken bulanık suda balık avlama hevesine komşularımızın kapılması hiç yakışık almaz. Bunu da hoş karşılamayız. Ama buna benzer bir faaliyet eğer olursa, Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endişe etmesin."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım-Rafini Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement