Yıldız Dağı Kış Sporları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yıldız Dağı Kış Sporları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yıldız Dağı Kış Sporları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkeziyle ilgili yapılan çalışmaların değerlendirme toplantısı yapıldı.
Projede desteği bulunan katılımcıların fikir ve önerilerinin alındığı toplantı oldukça verimli geçti.

08.11.2013 16:17

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkeziyle ilgili yapılan çalışmaların değerlendirme toplantısı yapıldı.

Projede desteği bulunan katılımcıların fikir ve önerilerinin alındığı toplantı oldukça verimli geçti. İl Özel İdare Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya, inşaat çalışmaları aralıksız süren Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin %70 oranında tamamlandığını söyledi.

Toplantının sonunda konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Zübeyir Kemelek; "Bu iş, birden çok kişi ve kurumun katkısıyla bu hale gelmiş bir tesis inşallah sizlerin fikirlerine, görüşlerine ve tecrübelerine daha sık başvurmak suretiyle önümüzdeki yıl inşallah Sivas'a güzel bir tesis kazandırmış olacağız. Öyle zannediyorum ki güzel bir tesis ortaya çıkacak anladığım kadarıyla, ben her ne kadar anlamıyorum desem de ben İnsburg'u gezdim kışın Avusturya'da orda birkaç gün kaldım. İsviçre'de bir tesisi bayağı gezdim. İtalya'da da gördüm dağ falan değildi çok az eğimli neredeyse bizim bu tarlalar gibi bir yer öyle tesis de gördüm. İsviçre'de özellikle tabi Türkiye ve Dünya'nın hiçbir yerinde o potansiyel oluşmaz. İsviçre'nin belki de coğrafi konumu onu gerektiriyor. Avrupa'nın ve Dünya'nın bütün zenginleri orada tabiri caizse para oluk gibi akıyor. Orada kayak yapmaya gerek yok bir çorba içsen dünyanın parasını verirsin. Ama bizim amacımız federasyon başkanımızın da dediği gibi öncelikle Sivas'ın kışını bahara çevireceğiz. Nasıl istifade edebiliriz burada. Gençlerimiz belki de burada kimisi iyi bir sporcu olur kimisi kayak hocası olur. Yani onlara da hem istihdam bakımından hem iyi alışkanlıklar kazandırma bakımından hizmet etmiş olacağız. O da eğitimin bir parçasıdır" dedi.

Toplantının ardından Paşabahçe Kütük Evi'nde Yıldız Dağı Kış Sporları ile ilgili yapılan değerlendirme toplantısında basın mensuplarına bilgi verildi.

Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, İlgili Firma Yetkilisi İlker Cumbul, Kayak İl Temsilcisi Nazif Ekinci, Gençlik ve Spor Müdürü Salim Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldız Dağı Kış Sporları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement