YSK, Referandumun İptalini Reddetti, CHP AİHM'e Gidiyor - Son Dakika
Güncel

YSK, Referandumun İptalini Reddetti, CHP AİHM'e Gidiyor

CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin, referandumun iptali için yaptığı başvuru YSK tarafından reddedildi. CHP, şimdi önce AYM'ye bireysel başvuru yapmaya ardından da AİHM'e gitmeye hazırlanıyor.

19.04.2017 18:20  Güncelleme: 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu, referandumun iptali için başvuru yapan CHP, HDP ve VAtan Partisi'nin başvurularını teker teker görüşerek reddetti.

YSK'nın bu kararı, iç hukuk yollarının da muhalefet partileri için tükendiği anlamına geliyor. Çünkü seçim konusunda en yüksek yargı mercii kanunlarda YSK olarak belirlenmiş durumda.

SIRADA AYM'YE BİREYSEL BAŞVURU VAR

CHP ve diğer itirazcı partilerin önünde bundan sonra tek seçenek, Anayasa Mahkemesine başvurmak. Ancak AYM'ye de parti olarak değil, bireysel olarak başvurabilecekler.

AYM'den de olumsuz cevap almaları halinde, iç hukuk yolları tamamen tükenmiş olacak ve itiraz etmek isteyen partiler durmu AİHM'e taşıyabilecek.

ÖNCE AYM SONRA AİHM

CHP Yüksek Seçim Kurulu üyesi Mehmet Hadimi Yakuoğlu, YSK'nın referandumun iptaline ilişkin başvuruları reddetmesinin ardından çıkışta açıklamalarda bulundu.

YSK'nın Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi'nin referandumun iptal istemini 10'a karşı 1 oy ile reddettiğini söyleyerek, "Ancak gerekçeli kararın yazılması elbette ki zaman alacaktır. Öncelikle Anayasa Mahkemesi, ondan sonrada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar bunu götürmek zorundayız. Çünkü biz 'hayır'a oy veren yüzde 49 seçmenin tüm sorumluluğunu taşıyoruz" dedi.

YSK, Referandumun İptalini Reddetti, CHP AİHM\'e Gidiyor

Son Dakika Güncel YSK, Referandumun İptalini Reddetti, CHP AİHM'e Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement