Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Kars'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 14 yolcusu bulunan bir minibüs ile 5 otomobil, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

09.01.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 14 yolcusu bulunan bir minibüs ile 5 otomobil, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

Karaçoban Köyü çıkışında bir yolcu minibüsü ve 5 otomobilin yolda mahsur kaldığı bilgisine ulaşan Kars Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı köy yolunu açarak araçların bulunduğu mevkiye geldi.

Yaklaşık 4 saat mahsur kalan 14 yolcusu bulunan yolcu minibüsü ile 5 otomobil, ekiplerin kapalı köy yolunu yeniden ulaşıma açması sonucu yollarına devam edebildi.

Kars Özel İdaresi karla mücadele ekipleri sorumlusu Güven Bayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente bu yıl kar yağışının etkili olduğunu belirterek, kapalı yolları açmak için sürekli çalıştıklarını söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin çift vardiye şeklinde çalıştığını anlatan Bayhan,

"Öncelikle 156 jandarma ve 122 Acil Servis'in verdiği ihbarları değerlendiriyoruz. Daha sonra da hava koşulları elverdiği müddetçe kapalı köy yollarımızı açmaya çalışıyoruz" dedi.

Bayhan, çalışmalarını özverili şekilde sürdürdüklerini belirterek, "Bunun yanında bizim de vatandaşlarımızdan isteklerimiz var. İnsanlar keyfi yola çıktıkları zaman yolda kalıyorlar ve onlara ulaşmakta güçlük yaşıyoruz. Halkamız ağır kış şartlarında bize yardımcı olsunlar. Zorunlu olmadığı müddetçe soğuk havalarda ve tipide dışarı çıkmasınlar" diye konuştu.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement